A fokhagyma nagyon sok listán szerepel a legjobb szuperélelmiszerek között. Ez egy csodálatos élelmiszer. Gyógyászati felhasználása évezredes múltra tekint vissza. Valószínűleg csak azt gondoltad, hogy ez az az ízesítő, amit a steakedre vagy a kevert ételbe teszel. Nem, nem, nem – ennél sokkal többről van szó!

Valójában a fokhagyma szinte minden kultúra természetgyógyászati tanításában szerepel. Hippokratész, a világ leghíresebb orvosa azt mondta: “Az étel legyen a te orvosságod”. Talán jó ötlet lenne hallgatni az orvoslás atyjára, és legalább a fokhagymát beépíteni a mindennapi étrendünkbe.

Nézzünk meg 15 olyan problémát, amelyet a fokhagyma jobban megold, mint a tabletták.

1. Magas vérnyomás

A szív- és érrendszeri betegségek mindennél több embert ölnek meg. A magas vérnyomás az egyik legnagyobb hozzájáruló tényező a szívbetegségek kialakulásához. Tanulmányok megállapították, hogy a fokhagyma pótlása csökkenti a vérnyomást.

2. Magas koleszterinszint

A fokhagyma bizonyítottan csökkenti az össz- és az LDL-koleszterinszintet. Úgy tűnik, hogy a fokhagyma csökkenti a “rossz” koleszterint, miközben a “rossz” koleszterint békén hagyja. Úgy tűnik, hogy még a trigliceridszintet is csökkenti, ami a szívbetegségek egy másik tényezője.

3. Hajhullás

Sokak számára meglepő, hogy a fokhagyma segíthet a hajhulláson. A fokhagymában ugyanis van egy allicin nevű anyag. Ez egy kénvegyület. Fokhagymával átitatott olajat masszírozhatsz a fejbőrödbe. Ha aggódsz a szag miatt, csak mosd meg utána a hajad samponnal.

4. Pattanások

A fokhagyma valóban eltüntetheti a pattanásokat? A fokhagyma kiváló természetes gyógymód a pattanásokra. Úgy pusztítja el a baktériumokat, mint semmi más. A fokhagyma erős gombaellenes, antibakteriális és antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik.

5. Megfázás és influenza

A fokhagyma csordultig van antioxidánsokkal és immunrendszer-erősítő anyagokkal. Ha problémád van a fokhagymatea ízével, csak adj hozzá egy kis gyömbért vagy mézet, hogy javítsd az ízét.

6. Szívbetegség

A University of Maryland Medical Center jelentése szerint a fokhagyma segíthet megelőzni a szívbetegségeket. A fokhagyma lassítja az érelmeszesedés kialakulását, és bizonyítottan vérhígító hatású.

7. Rák megelözés

A fokhagyma segít erősíteni az immunrendszert, és úgy tűnik, hogy kémcsövekben elpusztítja a rákos sejteket. Tanulmányok szerint a fokhagymát fogyasztó lakosság körében sokkal kisebb valószínűséggel alakul ki gyomor-, vastagbél- és nyelőcsőrák.

8. Gyulladás

A fokhagyma erős gyulladáscsökkentő. Tanulmányok azt sugallják, hogy több testi rendszer, nem csak a szív- és érrendszer, profitálhat a fokhagyma gyulladáscsökkentő tulajdonságaiból.

9. Bakteriális és vírusfertőzés

A fokhagyma antibakteriális és vírusellenes tulajdonságai jól ismertek, és az emberek évezredek óta használják fertőzések kezelésére. Nemcsak a baktériumok és vírusok ellen remek, hanem az élesztőgombák, gombák és férgek ellen is.

10. Puffadás

A fokhagymát évezredek óta használják mindenféle emésztési zavarok, köztük a puffadás kezelésére. A puffadást, a székrekedést és még sok mást is kezeltek már fokhagymával. Még az emésztőrendszerednek is segít kiüríteni a férgeket, parazitákat, mikrobákat, gombákat és rossz baktériumokat. A puffadás csak a jéghegy csúcsa.

11. Az immunrendszer működése

Számos bizonyíték van arra, hogy a fokhagyma serkenti az immunrendszert.

12. Méregtelenítés

Sokan esküsznek a fokhagymára a nehézfémek méregtelenítésében.

13. Energia

Sokan számoltak be arról, hogy fokhagyma-kiegészítés után megnőtt az energiájuk. Ennek oka az, hogy a szervezetük megtisztult a sok rossz dologtól, ami lelassította őket.

14. Szabadgyök-károsodás

A kutatók megerősítették, hogy a fokhagymában található egyik anyag a világ legerősebb antioxidánsa.

15. Gyomorbogarak

A napi adag fokhagyma jó megelőzésként működhet a gyomorbogarak ellen.

Több mint 3000 publikáció igazolta a fokhagyma egészségügyi előnyeit. Itt az ideje, hogy beillessze az étrendjébe.

Oldalunk sajnálatos módon hamarosan véget ér. Hogyha továbbra is szeretnél értesülni friss híreinkről, kövess minket az új pinterest oldalunkon! :)

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu