A fokhagyma nagyon sok listán szerepel a legjobb szuperélelmiszerek között. Ez egy csodálatos élelmiszer. Gyógyászati felhasználása évezredes múltra tekint vissza. Valószínűleg csak azt gondoltad, hogy ez az az ízesítő, amit a steakedre vagy a kevert ételbe teszel. Nem, nem, nem – ennél sokkal többről van szó!

Valójában a fokhagyma szinte minden kultúra természetgyógyászati tanításában szerepel. Hippokratész, a világ leghíresebb orvosa azt mondta: “Az étel legyen a te orvosságod”. Talán jó ötlet lenne hallgatni az orvoslás atyjára, és legalább a fokhagymát beépíteni a mindennapi étrendünkbe.

Nézzünk meg 15 olyan problémát, amelyet a fokhagyma jobban megold, mint a tabletták.

1. Magas vérnyomás

A szív- és érrendszeri betegségek mindennél több embert ölnek meg. A magas vérnyomás az egyik legnagyobb hozzájáruló tényező a szívbetegségek kialakulásához. Tanulmányok megállapították, hogy a fokhagyma pótlása csökkenti a vérnyomást.

2. Magas koleszterinszint

A fokhagyma bizonyítottan csökkenti az össz- és az LDL-koleszterinszintet. Úgy tűnik, hogy a fokhagyma csökkenti a “rossz” koleszterint, miközben a “rossz” koleszterint békén hagyja. Úgy tűnik, hogy még a trigliceridszintet is csökkenti, ami a szívbetegségek egy másik tényezője.

3. Hajhullás

Sokak számára meglepő, hogy a fokhagyma segíthet a hajhulláson. A fokhagymában ugyanis van egy allicin nevű anyag. Ez egy kénvegyület. Fokhagymával átitatott olajat masszírozhatsz a fejbőrödbe. Ha aggódsz a szag miatt, csak mosd meg utána a hajad samponnal.

4. Pattanások

A fokhagyma valóban eltüntetheti a pattanásokat? A fokhagyma kiváló természetes gyógymód a pattanásokra. Úgy pusztítja el a baktériumokat, mint semmi más. A fokhagyma erős gombaellenes, antibakteriális és antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik.

5. Megfázás és influenza

A fokhagyma csordultig van antioxidánsokkal és immunrendszer-erősítő anyagokkal. Ha problémád van a fokhagymatea ízével, csak adj hozzá egy kis gyömbért vagy mézet, hogy javítsd az ízét.

6. Szívbetegség

A University of Maryland Medical Center jelentése szerint a fokhagyma segíthet megelőzni a szívbetegségeket. A fokhagyma lassítja az érelmeszesedés kialakulását, és bizonyítottan vérhígító hatású.

7. Rák megelözés

A fokhagyma segít erősíteni az immunrendszert, és úgy tűnik, hogy kémcsövekben elpusztítja a rákos sejteket. Tanulmányok szerint a fokhagymát fogyasztó lakosság körében sokkal kisebb valószínűséggel alakul ki gyomor-, vastagbél- és nyelőcsőrák.

8. Gyulladás

A fokhagyma erős gyulladáscsökkentő. Tanulmányok azt sugallják, hogy több testi rendszer, nem csak a szív- és érrendszer, profitálhat a fokhagyma gyulladáscsökkentő tulajdonságaiból.

9. Bakteriális és vírusfertőzés

A fokhagyma antibakteriális és vírusellenes tulajdonságai jól ismertek, és az emberek évezredek óta használják fertőzések kezelésére. Nemcsak a baktériumok és vírusok ellen remek, hanem az élesztőgombák, gombák és férgek ellen is.

10. Puffadás

A fokhagymát évezredek óta használják mindenféle emésztési zavarok, köztük a puffadás kezelésére. A puffadást, a székrekedést és még sok mást is kezeltek már fokhagymával. Még az emésztőrendszerednek is segít kiüríteni a férgeket, parazitákat, mikrobákat, gombákat és rossz baktériumokat. A puffadás csak a jéghegy csúcsa.

11. Az immunrendszer működése

Számos bizonyíték van arra, hogy a fokhagyma serkenti az immunrendszert.

12. Méregtelenítés

Sokan esküsznek a fokhagymára a nehézfémek méregtelenítésében.

13. Energia

Sokan számoltak be arról, hogy fokhagyma-kiegészítés után megnőtt az energiájuk. Ennek oka az, hogy a szervezetük megtisztult a sok rossz dologtól, ami lelassította őket.

14. Szabadgyök-károsodás

A kutatók megerősítették, hogy a fokhagymában található egyik anyag a világ legerősebb antioxidánsa.

15. Gyomorbogarak

A napi adag fokhagyma jó megelőzésként működhet a gyomorbogarak ellen.

Több mint 3000 publikáció igazolta a fokhagyma egészségügyi előnyeit. Itt az ideje, hogy beillessze az étrendjébe.

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu