Amikor Amber alatt 125 kg-ot mutatott a mérleg, orvosa gyomorműtétet érdemes neki. Ám a 25 éves tanárnő ellenszegült az orvosi utasításnak, és nem feküdt kés alá. Úgy döntött, márpedig ő saját maga fog lefogyni. Így is lett: 18 hónap alatt 45 kilót adott le.

Bár Amber soha nem volt vékony, pajzsmirigy betegsége miatt hízott meg igazán – no és azért, mert jóformán pizzán és édességen élt. A fiatal lány 23 éves kora óta szedett gyógyszert magas vérnyomására. Tudta, hogy egészsége érdekében fogynia kéne, de a pajzsmirigy betegség kiváló kifogás volt számára.

– Elkönyveltem magamban, hogy örök életemben kövér maradok, esélyem sincs lefogyni – meséli. Aztán az orvosa előállt a gyomorműtét ötletével. Ez volt az a lökés, amire a fiatal lánynak szüksége volt ahhoz, hogy komolyan vegye a fogyókúrát, hogy megmutassa, képes saját erejéből lefogyni.

Amber pizza, édesség és gyors kaják helyett otthon elkészített ételeket eszik. A 80/20 szabályt követi a táplálkozásban: a nap 80 százalékában egészségesen étkezik, 20 százaléknyi “bűnözést” enged meg magának. Ez az egyszerű szabály óriási sikert hozott számára.

– Olyan ruhákat vehetek magamnak, amilyet szeretnék, nem kell amiatt aggódnom, hogy nem férek bele. Ezt soha életemben nem tehettem meg az életmódváltásom előtt – meséli Amber.

A fiatal lány úgy véli, története másokat is inspirálhat.

– Bármire képes vagy, ha igazán a fejedbe veszel valamit – mondja lelkesen Amber, aki soha nem érezte magát olyan magabiztosnak, mint most. Azt is elmondta, hogy az eredmények ugyan ösztönzőleg hatnak, de hihetetlenül nehéz rendszeresen motiváltnak maradni. De szerinte még ennél is nehezebb, amikor minden igyekezet ellenére a mérleg ugyanannyit mutat – ebben a helyzetben sem szabad feladni. Szerinte egyfolytában kevés célokat kell felállítani, ami hozzávetőlegesen könnyen teljesíthető, ezért nem olyan rémisztő.

(blikkrúzs)

Oldalunk sajnálatos módon hamarosan véget ér. Hogyha továbbra is szeretnél értesülni friss híreinkről, kövess minket az új házi praktikákkal foglalkozó pinterest oldalunkon! :)

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu