Idővel megereszkedik a bőr, veszít a ruganyosságából, megjelennek a mélyebb ráncok. A bőrünk változásával meg kell újítani a szépségápolási rutinunkat, hogy a tökéletes kényeztetést tudjuk nyújtani az arcunknak.

Tisztítás

Mindennap egy gyengéd, tápláló arclemosóval tisztítsuk meg a bőrt. Fontos, hogy olyan terméket válasszunk, ami nem szárítja ki az érzékeny arcbőrt. A szakértők a tejes, krémes állagú tisztítókra esküsznek, ezek selymessé teszik az arcot.

Hámlasztás

Radírozás helyett inkább válasszunk hámlasztó hatású szereket, például szalicilsavat. Az 50 feletti asszonyok arcbőre jóval vékonyabb és finomabb, ezért nem szabad túl sűrűn alkalmazni az ilyen termékeket.

Ha mégis a radírozást választjuk, akkor keressünk olyan terméket, ami nem tartalmaz túl durva szemcséket.

Arcmasszázs

A mindennapos arcmasszázs az összes korcsoport bőrével csodát tesz, de az 50 felettieknek extrán alkalmas. Segít megőrizni az izmok ruganyosságát és az arcélek határozottságát. Javítja a kollagéntermelést és a bőr vérellátását.

Naponta elég pár percig masszírozni a bőrünket, pár hét után látható lesz a hatás.

Extra hidratálás

Már a harmincas éveink elején elkezdődik a bőr nedvességtartalmának a csökkenése, ettől jóval hangsúlyosabbak lesznek a ráncok. Egy kiváló minőségű hialuronsavas szérummal megőrizhetjük a bőrünk fiatalos puhaságát és újra hidratálhatjuk az arcunkat.

Napvédő

Megelőzésképpen használjunk napvédő krémet minden alkalommal, mikor utcára megyünk. Így elkerülhető a napfoltok és mélyebb ráncok kialakulása.

Válasszunk SPF 50+ faktorszámú termékeket, ezek adják a legmagasabb védelmet a káros sugarakkal szemben.

(Vogue)

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu