Sok emberrel előfordul, hogy fáradt, de nem tud elaludni, és a hőfok sem stimmel. Túl hideg van, ha nincs takaró, túl meleg van, ha van. Ilyenkor jön a láb kilógatás a takaró alól, és máris jobb a hőérzet. Ez azért van, mert 18 fokban a legegészségesebb aludni, és a láb kilógatása ehhez segít hozzá.

A lábfej az emberi test leghatékonyabb hűtőrendszere. A lábfejünkben egyedülálló módon találkoznak a vénák és az artériák. Ez lehetővé teszi, hogy az ereink a melegben kitáguljanak, több vért juttatva a bőrfelszín közelébe, ami a testhő csökkenéséhez vezet. Az emberi agy átverhető, és mikor egy kis felületen hidegebb levegővel érintkezel, máris elhiszi a tested, hogy hidegebb a hőmérséklet, és a tested többi részére kell az a takaró.

Ahhoz, hogy tudj aludni, a tested hőmérsékletének 1-2 fokkal csökkennie kell. Ezért nehéz elaludnod a nagy melegben, küzdesz a túlmelegedéssel, és lecsökkenti az agyad a testhődet. Ha nincs nagy forróság, elég az egyszerű lábkidugós trükk. Minél hamarabb sikerül a testednek 1-2 fokkal hidegebbé válni, annál hamarabb tudsz pihentetően aludni.

(Joy)

Oldalunk sajnálatos módon hamarosan véget ér. Hogyha továbbra is szeretnél értesülni friss híreinkről, kövess minket az új pinterest oldalunkon! :)

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu