Sok emberrel előfordul, hogy fáradt, de nem tud elaludni, és a hőfok sem stimmel. Túl hideg van, ha nincs takaró, túl meleg van, ha van. Ilyenkor jön a láb kilógatás a takaró alól, és máris jobb a hőérzet. Ez azért van, mert 18 fokban a legegészségesebb aludni, és a láb kilógatása ehhez segít hozzá.

A lábfej az emberi test leghatékonyabb hűtőrendszere. A lábfejünkben egyedülálló módon találkoznak a vénák és az artériák. Ez lehetővé teszi, hogy az ereink a melegben kitáguljanak, több vért juttatva a bőrfelszín közelébe, ami a testhő csökkenéséhez vezet. Az emberi agy átverhető, és mikor egy kis felületen hidegebb levegővel érintkezel, máris elhiszi a tested, hogy hidegebb a hőmérséklet, és a tested többi részére kell az a takaró.

Ahhoz, hogy tudj aludni, a tested hőmérsékletének 1-2 fokkal csökkennie kell. Ezért nehéz elaludnod a nagy melegben, küzdesz a túlmelegedéssel, és lecsökkenti az agyad a testhődet. Ha nincs nagy forróság, elég az egyszerű lábkidugós trükk. Minél hamarabb sikerül a testednek 1-2 fokkal hidegebbé válni, annál hamarabb tudsz pihentetően aludni.

(Joy)

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu