9 jel hogy a lelked kimerült, és közel van a spirituális halál 1

Mi ?A lelked haldoklik?  De hát a lélek halhatatlan! Igen, viszont nem csak a test eshet át a halálon, hanem úgynevezett spirituális halált is tapasztalhatsz. A lelked mindig képes újjáéledni, tehát a “halála” csupán egy kifejezés. Mindenki lelke a fejlődés különböző szakaszain megy keresztül.

A lelkünk változik az idő múlásával, hogy tükrözze tetteinket és jelenlegi helyzetünket. Ha a lélek haldoklik az annak a jele, hogy valami nagyon nincs rendben!

De nincs ok az aggodalomra, ugyanis ez a jelenség egy nagyszerű élet új kezdetét is jelentheti. Később részletezzük hogy miért.

1. Ki vagy égve, üresség érzetet tapasztalsz

Folyamatos testi és lelki fáradtság lett úrrá rajtad, kimerült vagy, és semmi sem kelt benned érdeklődést.

2. Olyan dolgot teszel, ami nem egyezik a céljaiddal

Azért gürizel, hogy megvásárolhasd végre a szép kocsit és felépíthesd a nagy házat? Ezért olyan munkát vállalsz, ami teljesen ellenkezik azzal, amilyen beállítottságú vagy? Nem engedheted, hogy a felszínes dolgok irányítsák az életed. Légy spontán, kalandos és olyan munkát vállalj, ami igazán te vagy és örömöd leled benne.

3. Nem tudod elengedni a mérgező embereket az életedből

A „viszlát” kimondása nehéz, főleg ha az adott személyhez gyengéd szálak fűznek. De megéri vele maradni, ha csupa negatív dolgot visz az életedbe? Ne feledd, ha becsukódik egy ajtó, ezer más nyílik ki helyette és ezt tartsd szem előtt.

4. Sehol nem érzed otthon magad

Bárhová is mész, van ez a kellemetlen érzésed: nem tartozol ide. Sehol sem érzed jól magadat, pláne nem otthonosan. Úgy érzed, hogy nem illesz be sehová, nem ott vagy, ahol lenned kellene.  Ez a kellemetlen érzés néha arra vehet rá, hogy elszeparálódj másoktól.

5. Tele vagy lelki terhekkel

Sokszor gondolsz arra, hogy feladod. Mert elégedetlen, boldogtalan vagy. Senki és semmi sem okoz örömet. Túl sok negatív érzelem és emlék dolgozik benned, le vagy terhelve. Tele vagy csomagokkal, lelki terhekkel, amiket magaddal cipelsz. Ez a halál és újjászületés része. El kell engedned, ami nem szolgál, ami nem ad hozzá az életedhez, legyen az személy vagy hiedelem.

6. Úgy érzed, mintha egy ördögi körben lennél

Néha azt érzed, csapdába estél. Ugyanazokat a hibákat véted, ugyanazok a kellemetlenségek történnek veled. Egyik tetted egy másik kellemetlen tettet szül. Ráadásul olyan, mintha akadályoztatva lennél, nem tudsz kitörni ebből a helyzetből. Szerencsére azonban, amikor végre átéled egy spirituális újjászületést, akkor újra szabad leszel és tiszta lappal kezdhetsz.

7. Gondolataid éjjel ébren tartanak, nehezen alszol el

Ez igaz a depressziós emberekre, azokra, akik alvászavarral küzdenek, de még a kreatív emberekre. És ha a többi jel közül több is igaz rád, akkor a lelked haldoklását is jelentheti. Amikor megpróbálnál aludni nyugtalan leszel és feszült. Az üresség érzete vagy épp a gondjaid járnak a fejedben.

8. Hagyod, hogy kihasználjanak

Adni jó, de senki nem kifogyhatatlan szeretetzsák. Mindamellett azt is tartsd észben, hogy csak azt lehet kihasználni, aki nem szívből tesz meg bizonyos dolgokat. Szóval tegyél magadnak egy szívességet és csak olyanoknak segíts, akiket valóban szeretsz, különben a kihasználás áldozata leszel egész életedben.

9 Negatívan ítéled meg magad kívül és belül

Folyton azokra a tulajdonságaidra koncentrálsz, amelyeket nem kedvelsz magadon, ezzel pedig negatív energiába burkolod saját magad. Ez a legrosszabb, amikor nem más, hanem saját hozzáállásod a rossz hangulatod forrása.

Első feladatod, hogy az időd legnagyobb részében a pozitív tulajdonságaidra fókuszálj. A második az, hogy a számodra negatív tulajdonságaidat is kezdd el megkedvelni, majd megszeretni. Ha nem megy, akkor pedig változtass rajtuk.

Miért nincs ok az aggodalomra?

Amikor nem vagyunk megelégedve az életünkkel, nem állunk összhangban az életutunkkal és változásra szorulunk, lelkünk spirituális halált tapasztal azért, hogy megújuljon, felfrissüljön, és a helyes útra tereljen.

Az ilyen jellegű megvilágosodás nem mindig kellemes, hiszen szenvedéssel és megzuhanással is járhat. Miután a legtöbb embernek tapasztal egy teljes összeomlást, egyfajta szellemi halált, utána bekövetkezik náluk a lelki újjászületés és százszor jobban fogják érezni magukat, meglelve az életútjukat!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is hogy segíteni tudjunk nekik!

forrás

Oldalunk sajnálatos módon hamarosan véget ér. Hogyha továbbra is szeretnél értesülni friss híreinkről, kövess minket az új házi praktikákkal foglalkozó pinterest oldalunkon! :)

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu