Többé már nem érzed úgy, hogy a tökéletes pasival vagy együtt? Íme pár figyelmeztető jel, ami azt jelzi, hogy nem igazan illetek össze és itt az ideje meglépni azt, amit meg kell és szakítani.

Szakítás, vagy negatív párkapcsolat mérlege:

Szakítani negatív ugyan, de van, hogy szükséges – a saját magunkat érdekében. Magunk ebben a helyzetben egy kicsit jobban kell szeretnünk és tisztelnünk, mint a partnert, és arra koncentrálnunk, mi az, ami nekünk jó hosszú távon. Azt a kérdést is bátran tegyük fel magunknak: valóban így akartuk érezni magunk egy párkapcsolatban, amikor elindultunk a társkeresés útján? Javasolt vizualizálni azt is magunkban, milyen érzelmeket akarjuk érezni, amikor az ideális párkapcsolatra gondolunk, hogyan akarjuk megélni egy hétköznapot vagy egy hétvégét? Ha ezeket összevetjük a jelenlegi kapcsolatunkkal és nagy az eltérés, akkor javasolt végiggondolni, milyen intő jelekkel találkozunk. Ezek a jelek azt bizonyítják, hogy a párkapcsolat rosszul működik, és azonnal változtatnunk kell, akár szakítással, akár szakember bevonásával.

Hogy meddig maradunk az egészségtelenül működő párkapcsolatunkban, senki nem mondhatja meg. Gyakori, hogy a barátok, szülők arról faggatnak, miért vagyunk még vele, miért nem lépünk tovább. Ha éveken át nehezen megy az elválás, és már akár testi tünetek is vannak, javasolt szakember segítségét kérni.

Rengeteg mindennek kell történnie, mire azt merjük mondani egy kapcsolatban: vége, itt a szakítás ideje. Mire eljutunk idáig, már legtöbb esetben nagy a baj, olyan gondok vannak a két fél között, amiket vissza se elképzelhető csinálni és úgy szakítotok, hogy már szinte utáljátok és többé látni sem akarjátok egymást. De nem kell feltétlen megvárni a tányértörős időszakot. Íme 8 jel, ami már előre figyelmeztet arra, hogy nem a tökéletes pasival vagy együtt. Ha nem működik, akkor szakítsatok és váljatok el inkább békében, akár még barátként!

8 Jel, hogy ideje szakítani és továbblépni:

1. Nem teszitek már egymást boldoggá

Örökösen vitatkoztok, állandóan csupán bántjátok egymást. Jobb egymás nélkül, mint egymással és már inkább nem is szóltok egymáshoz, mert minden próbálkozás vége veszekedés? Nem jó ez így! Boldognak kell lenned, mert azt érdemled! Hagyd elmenni a másikat, merj kilépni a kapcsolatból, mert ezzel teszel a másiknak és magadnak is a legjobbat!

2. Megszűnnek a közös kiruccanások

Az előző pontban leírtakat igazán lehetne egyébként együtt is csinálni. Menjetek együtt shoppingolni, aztán üljetek be valahova, és nézzétek meg együtt azt a meccset. Tényleg, tök jó buli lesz! Ja, hogy nálatok kimerül az együttlét abban, hogy ültök otthon a kanapén, bámuljátok a TV-t, popcornt esztek, és jobb esetben heti egyszer összebújtok? És mit fogtok csinálni 20-30 év múlva?

3. Úgy sem értené meg”

Az őszinteség és a nyitottság az egyik legfontosabb dolog egy párkapcsolatban. Életed párja a legjobb barátod is kell, hogy legyen. Mindent meg kell tudnotok beszélni. Éppen a barátnőddel osztasz meg mindent, mert ‘a pasid úgysem értené meg’? Vagy ‘kiröhögne, ha elmondanád neki’? Akkor nem ő a te embered!

4. Nincs már meg az az érzés többé

Azért egy párkapcsolat elején minden izgibb, türelmetlenül várod, hogy találkozzatok, hogy lássátok egymást, minden érintés, csók, együttlét fantasztikus, libabőrös leszel sokszor már a gondolattól is, hogy együtt vagytok. Vagyis annak kéne lenned. De ha nincsenek pillangók már az elején sem, akkor később sem lesznek.

5. Meg se próbáljátok jobbá tenni a kapcsolatot

Tudod, hogy a pasid hihetetlenül szeret valami olyan dolgot, amit te kevéssé, de még a kedvéért sem mész bele? Pedig áldozatot hozni, kompromisszumot hozni a másikért hihetetlenül fontos. De ha csupán nyűgnek érzed, akkor valld be: nem is kedveled őt igazán.

6. Nincs tisztában a igazi érzéseiddel

Nem kell gondolatolvasónak lennie, de egy valódi társnak éreznie, tudnia kell, hogy egy nehéz nap/hét végén a mosolyod valójában mit is rejteget.

7. Kommunikáció hiánya

Persze, a legolcsóbb Facebookon chatelni, esetleg írni a másiknak egy gyors e-mailt. De ha egész héten alig látjátok egymást, bizony vegyétek a fáradtságot és hívjátok fel a másikat minimum naponta egyszer hosszabb időre (5-10 perc) és beszélgessetek. Ja, hogy nincs hozzá kedved? Nem is szeretnéd hallani a hangját? Akkor minek vagytok még együtt?

8. Barátok kerülnek előtérbe

Ha fontosabb, hogy elmenj a barátnőiddel shoppingolni, vagy a pasid számára a haverokkal egy sörözős-focimeccsnézős este izgibb, mint hogy együtt töltsétek az időt… Gyanítom nem kell ezt bővebben kifejtenem, hogy miért problémás.

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu