A modern ember egyre gyakrabban szenved migréntől. A gyors életmód, a stressz, a mozgáshiány, a vérkeringés és a rossz és egészségtelen táplálkozás a migrén fő okai, bár ezt ma már senki sem tudja megerősíteni és bizonyítani.

A kutatók a migrént a krónikus fájdalmat okozó fejfájások csoportjába sorolják, amelyek néhány órától akár több napig is eltarthatnak. A tünetek annyira elviselhetetlenek tudnak lenni, hogy bármit szeretnél, csak az ágyban, egy sötét szobában legyél, ahol pihenhetsz, és elvonulhatsz mindenki mástól.

Meditálhatsz és jógázhatsz otthonodban, nyugodt légkörben. Találj egy olyan tevékenységet, ami ellazít, és csináld legalább fél órát minden nap. Hallgathatsz relaxációs zenét, olvashatsz könyvet stb.

Íme néhány tipp, ami segíthet neked:

1. Egészséges alvás

Próbálj meg minden nap 6-8 órát aludni, és ügyelj arra, hogy ne törd meg ezeket a számokat. Ne feküdj le túl későn, vagy ha mégis, akkor ügyelj rá, hogy hétvégén, hétköznap ne tegyél ilyet. Ha már a hétvégénél tartunk, próbáljon meg nem túl későn kelni. Legyen aktívabb, és ne feküdjön túlságosan feleslegesen az ágyban.

2. Pihenjen, amíg migrénje van

Menj egy csendesebb és sötétebb szobába. Tarts szünetet a technológiától és a körülötted lévő emberektől. Igyál teát, és masszírozd meg a fejed azon helyeit, ahol fájdalmat érzel.

3. Figyeljen az étrendjére

Migrén léphet fel, ha kihagyod az étkezéseket. Kerülje az alkoholfogyasztást (sör, bor) és korlátozza a koffeinbevitelt napközben. A migrénben szenvedők nagy százaléka bizonyos típusú ételekkel és italokkal szembeni túlérzékenység miatt szenved. A bor és a csokoládé ismert tényezői az aminosav — tiramin, ezért ne fogyasszon túl sokat ebből a két termékből.

4. Halolaj és magnézium

A legújabb kutatások kimutatták, hogy azok az emberek, akik halolajat adnak az étkezéshez, csökkentették a fájdalmaikat. Ez ugyanannak a hatásnak köszönhető, ami a magnéziumnak is. Fontos az egészséges erek és idegek számára, és segít megelőzni az erek szűkülését.

5. B2-vitamin

A B2-vitamin más néven riboflavin, és bizonyítottan képes csökkenteni a migrénes fájdalom gyakoriságát. Az is kiderült, hogy a D-vitamin kalciumpótlással együtt nagyon hatékony a migrén ellen.

6. Depresszió, ingerlékenység vagy izgatottság

A migréntől szenvedő emberek egy része hirtelen depressziót tapasztalhat, míg mások nagy energiát és izgatottságot. Minden hirtelen hangulatváltozás összefügg a migrénnel. Ne hagyja tehát, hogy a depresszió eluralkodjon magán.

7. Fizikai aktivitás

Legyen fizikailag aktívabb. Sétálj többet, biciklizz, és ne feküdj otthon.

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu