A gyermekkorban átélt traumák miatt felnőttkorban sok esetben szembe kell néznünk a szorongással, depresszióval, valamilyen függőséggel és még számtalan más dologgal, ezért is nagyon fontos a szülők viselkedése és példamutatása, mert mindez jelentős szerepet játszik a gyermek jövőjét illetően. A kisgyermekek számára nagyon fontos a szülői minta, ezért is kell odafigyelnünk gyermekeink lelkivilágára!

Most szeretnénk pár szóban bemutatni nektek, hogy mik azok a dolgok, amelyet egy szülőnek kerülnie kell a gyereknevelésben.

1. Az elhagyatott gyerek

A szülő kitartása és gyermekének megértése nagyon fontos dolog, főleg a kisgyermekek számára. A kutatók szerint azok a gyerekek akiknek nem volt része ilyen szülői törődésben, agresszívek lehetnek, függőségeik alakulhatnak ki felnőttkorban.

2. Megalázása

A szülők nagyon oda kell figyeljenek amikor negatívan beszélnek, ha a gyerek rosszul viselkedik. Bizonyított tény, hogy az a fájdalom amit a megalázás okoz egy gyermek lelkében, fizikai fájdalmakhoz vezethet.

3. Ha egy gyerek nagy nyomás alatt van

A gyerekeikkel szemben túlságosan nagy nyomást gyakorló szülők azt érik el, hogy a gyerek szorongó lesz és nem lesz kiegyensúlyozott a lelkivilága. Ezért kell a szülőknek nagyon odafigyelniük még akkor is, ha a gyerek jövőjét tartják szem előtt és ezért követelnek túl sokat tőle.

4. Árulás

A gyerekek nem értik a felnőttek viselkedését. Ők még tiszta lelkűek és hisznek a felnőttekben, főleg a szülőkben. Egy olyan dolog ami egy felnőtt számára egy egyszerű gondatlanság, a gyerek számára igazi árulás lehet, amely komoly pszichológiai traumát okozhat a számára.

5. Igazságtalanság

Ha egy gyerek kicsikorától az igazságtalansággal találkozik, akkor ő ezt természetesnek tekinti, hiszen ebben nő fel és ezért ő is hasonlóan fogja szemlélni az életet. Ennek következtében nem fogja tudni objektív módon kezelni a hovatartozását az életben, felnőttkorban.

6. Érzelmi közömbösség

Amikor a szülő nem fogadja el vagy nem beszéli meg a gyerekkel, a csöppség félelmeit, vagy valami miatti izgalmát, akkor azt fejezi ki, hogy ezek a dolgok nem is fontosak, nem kell velük törődni. Egy adott pillanatban ezek a szorongások kitörhetnek a gyerekből és sajnos komoly következményei lehetnek.

7. Visszautasítás attól, hogy megértsük a gyermekünket

Ha a szülők nem értik meg a gyerek lelki problémáit, akkor előbb vagy utóbb a gyerek elhidegül tőlük és máshol, mással fogja megbeszélni problémáit.

bidista

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu