Mindenkinek megvannak a saját preferenciái és mindennapi rituáléi. Ritkán gondolunk arra, hogy miért vannak ilyen szokásaik. Megszoktuk, hogy ezeket nagyon is hétköznapi cselekedeteknek tekintjük, miközben a tudósok azt állítják, hogy szokásaink (amelyek meglehetősen véletlenszerűnek tűnhetnek) valójában sokat elárulhatnak személyiségünk azon részeiről, amelyeket megpróbálunk rejtve tartani.

Összeállítottunk egy listát 7 gyakori szokásunkról, és kiderítettük, hogy mit árulnak el rólunk ezek a hétköznapi dolgok:

1. Bio ételek

Azok az emberek, akik nem esznek káros élelmiszereket, és jó minőségű, hormonok és növényvédő szerek nélküli élelmiszereket választanak, hajlamosabbak megítélni a többi embert. Általában kevésbé önzetlenek és nagyon szubjektívek másokkal szemben.

A kutatás vezető szerzője így magyarázza az eredményeket: “Az emberek úgy gondolják, hogy jót tettek, és most már joguk van ahhoz, hogy a jövőben etikátlanok legyenek. Ez ahhoz hasonlítható, mintha meglátogatnánk az edzőtermet, lefutnánk néhány kilométert, majd azt gondolnánk, hogy most már ehetünk egy tábla csokoládét”. Ugyanez vonatkozik azokra az emberekre is, akik bioélelmiszert fogyasztanak. Adnak maguknak bizonyos pontokat, amelyeket később elkölthetnek valamilyen etikátlan cselekedetre.

2. Szoláriumkabinok

A legtöbb ember tisztában van a barnulás negatív hatásaival, és ez a szoláriumkabinok népszerűségének csökkenéséhez vezetett. Azonban még mindig vannak emberek, akik rendszeresen látogatják őket, és a tudósok azt állítják, hogy a mesterséges napfény alatti barnulás iránti vágy azt mutatja, hogy az embereknek más függőségeik is vannak. Az ilyen emberek például 6-szor nagyobb eséllyel válnak alkoholistává, és 3-szor nagyobb eséllyel szenvednek szezonális affektív zavarban.

3. Hideg zuhany

A tudósok azt állítják, hogy az emberek gyakran úgy pótolják az érzelmi melegséget, hogy a zuhanyzóban változtatják a víz hőmérsékletét. Minél több időt tölt például valaki meleg zuhany alatt, annál magányosabbnak érzi magát. És mi a helyzet azokkal, akik szeretnek hidegen zuhanyozni? A kutatások szerint ők makacsok, egocentrikusak, és nem szeretik mások véleményét. Az ilyen emberek képesek meghallgatni egy másik nézőpontot, de soha nem fognak egyetérteni vele.

4. Újrahasználható bevásárlótáskák

Néhány évvel ezelőtt divatba jöttek az újrahasználható szövet bevásárlótáskák, és egyesek örömmel váltották le velük a műanyag és papírzacskókat. Ebben az esetben, akárcsak a bioélelmiszerek rajongói esetében, az emberek úgy érzik, hogy pontokat gyűjtenek a jó dolgokért, ezért az ilyen emberek gyakran vásárolnak egészségtelen élelmiszereket, például chipseket, csokiszeleteket, üdítőket stb.

A tanulmány szerzői elmagyarázzák, hogy a szövetzacskókat vásárlók úgy gondolják, hogy ezzel a környezettel törődnek, így joguk van ahhoz, hogy valami finomat, de egészségtelen dolgot vásároljanak.

5. E-mailek

Egy személy postaládája sokat elárulhat valakinek a személyiségéről:

  • Azok az emberek, akik soha nem hagyják figyelmen kívül az új leveleket (kiválogatják, törlik vagy válaszolnak rögtön, amint megkapják őket), szeretik kézben tartani a dolgokat.
  • Ha valaki ritkán törli az üzeneteket elolvasás után, az a maximalizmus jele. Ennek a személynek szüksége van a biztonságérzetre. Mindent csak a biztonság kedvéért tartanak meg.
  • Azok az emberek, akik olvasatlanul hagyják az e-maileket, és nem törlik őket, intelligensebbek, mert megértik, hogy ezeknek a leveleknek az elolvasása nem ad számukra semmi hasznosat, ezért úgy döntenek, hogy nem pazarolják rá az idejüket.

6. A közösségi média kedvelése

A kutatások során a tudósok felfedezték, hogy a Facebookon megjelenő like-ok segítségével megtudhatjuk egy személy nemét, politikai nézeteit, szexuális irányultságát, vallási nézeteit és intelligenciaszintjét. A tanulmányt a különböző áruk értékesítési módszereinek javítása érdekében végezték, de a kutatók azt is megállapították, hogy a like-ok a “lazaság” egy formája és a lustaság jele. Az emberek a számítógépes egér egyetlen kattintásával kifejezhetik, hogy aggódnak valamiért. Spórolnak az idejükkel, és nem igazán fáradoznak.

7. Keserű ételek

Minden ember ismer valakit, aki tejszín és cukor nélkül szereti a kávét. A tudósok azt állítják, hogy azok az emberek, akik szeretik a tiszta feketekávét inni, nagyobb valószínűséggel szenvednek bizonyos pszichológiai zavarokban – mint például a sorozatgyilkosok.

A tanulmány eredményei szerint a keserű ételek ízlése annak a jele lehet, hogy valaki pszichopata. Ugyanakkor azok az emberek, akik szeretik a sört, a tonikot és más édesítőszer nélküli italokat, nagyobb valószínűséggel mutatnak szadista vagy nárcisztikus vonásokat – álszentek, hiúak és önzőek lehetnek. Azt is élvezhetik, ha más emberek szenvednek.

Bónusz: hogyan lehet megkülönböztetni az látszat embereket az értékes emberektől:

Mindenki sikeres akar lenni – ezt nehéz tagadni. De a látszat emberek sietnek mindenkinek mesélni az eredményeikről. A lehető legjobb színben akarják feltüntetni magukat. Az értékes embereknek pedig nem kell bizonygatniuk senkinek semmit. Magamutogatás nélkül is képesek kiteljesedést és boldogságot érezni, és tudnak örülni mások sikereinek.

forrás: trendvonal

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu