A veséink különösen fontos szerepet játszanak a szervezetünk működésében. Ők felelősek a méregtelenítésért, de azért is, ha túlzott folyadék felhalmozódással kell szembenéznünk. Ha nem működnek rendesen, számos betegség alakulhat ki.

1. ARC- ÉS VÉGTAG PUFFADÁS

– ha nem tudják megfelelően megszűrni a méreganyagokat, vagy visszatartják a vizet, akkor a végtagok, és az arc elkezd puffadni. Ez azt jelzi, hogy a vesék nem működnek megfelelően.

2. VIZELÉSI PROBLÉMÁK

– ha állandó nyomást, feszítést érzünk, ha folyton vizelési inger kínoz, sötét, és kis mennyéségű lesz a vizeletünk, vagy gyakran kell éjszaka kimennünk – mind azt jelzi, hogy valami probléma lehet a veséinkkel.

3. BŐRKIÜTÉSEK

– veseelégtelenség következtében a bőrön apró, viszkető kiütések jelennek meg. Ha a vese nem működik megfelelően, a méreganyagok felhalmozódnak a vérben, és a bőrön kiütések jelennek meg. Ha ezek nem múlnak el akkor sem, ha gyógyszeres kenőccsel kenegetjük őket, akkor minden bizonnyal a veséinkkel lehet probléma.

4. FÁRADTSÁG, VÉRSZEGÉNYSÉG, KIMERÜLTSÉG

– a vesék által termelt erythropoietin nevű hormon segíti a vörösvértesteket az oxigén szállításban, ha ezekből a hormonokból nem termelődik elegendő, a vörösvértestek száma csökken, és ez vérszegénységet eredményezhet. Mindez azt is jelzi, hogy a vesék nem működnek megfelelően.

5. LÉGSZOMJ

– a súlyos vesebetegség esetén folyadék halmozódik fel a tüdőben, ez légszomjat, és légzési nehézséget válthat ki. A vérszegénység következtében is kevesebb oxigénhez jut a szervezet, azért is kialakulhat légszomj.

6. FÉMES, AMMÓNIÁS ÍZ ÉRZÉSE A SZÁJBAN

– a vesebetegség esetében a vér urea szintje növekszik, ami a nyálban ammóniaként jelenik meg, ezért rossz szájíz, kellemetlen lehelet alakul ki

7. HÁT- ÉS DERÉKFÁJDALOM

– erős, görcsös fájdalom jellemző általában a vesebetegségre, ami a hát alsó részéből az ágyék felé sugárzik.

forrás

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu