A veséink különösen fontos szerepet játszanak a szervezetünk működésében. Ők felelősek a méregtelenítésért, de azért is, ha túlzott folyadék felhalmozódással kell szembenéznünk. Ha nem működnek rendesen, számos betegség alakulhat ki.

1. ARC- ÉS VÉGTAG PUFFADÁS

– ha nem tudják megfelelően megszűrni a méreganyagokat, vagy visszatartják a vizet, akkor a végtagok, és az arc elkezd puffadni. Ez azt jelzi, hogy a vesék nem működnek megfelelően.

2. VIZELÉSI PROBLÉMÁK

– ha állandó nyomást, feszítést érzünk, ha folyton vizelési inger kínoz, sötét, és kis mennyéségű lesz a vizeletünk, vagy gyakran kell éjszaka kimennünk – mind azt jelzi, hogy valami probléma lehet a veséinkkel.

3. BŐRKIÜTÉSEK

– veseelégtelenség következtében a bőrön apró, viszkető kiütések jelennek meg. Ha a vese nem működik megfelelően, a méreganyagok felhalmozódnak a vérben, és a bőrön kiütések jelennek meg. Ha ezek nem múlnak el akkor sem, ha gyógyszeres kenőccsel kenegetjük őket, akkor minden bizonnyal a veséinkkel lehet probléma.

4. FÁRADTSÁG, VÉRSZEGÉNYSÉG, KIMERÜLTSÉG

– a vesék által termelt erythropoietin nevű hormon segíti a vörösvértesteket az oxigén szállításban, ha ezekből a hormonokból nem termelődik elegendő, a vörösvértestek száma csökken, és ez vérszegénységet eredményezhet. Mindez azt is jelzi, hogy a vesék nem működnek megfelelően.

5. LÉGSZOMJ

– a súlyos vesebetegség esetén folyadék halmozódik fel a tüdőben, ez légszomjat, és légzési nehézséget válthat ki. A vérszegénység következtében is kevesebb oxigénhez jut a szervezet, azért is kialakulhat légszomj.

6. FÉMES, AMMÓNIÁS ÍZ ÉRZÉSE A SZÁJBAN

– a vesebetegség esetében a vér urea szintje növekszik, ami a nyálban ammóniaként jelenik meg, ezért rossz szájíz, kellemetlen lehelet alakul ki

7. HÁT- ÉS DERÉKFÁJDALOM

– erős, görcsös fájdalom jellemző általában a vesebetegségre, ami a hát alsó részéből az ágyék felé sugárzik.

forrás

Oldalunk sajnálatos módon hamarosan véget ér. Hogyha továbbra is szeretnél értesülni friss híreinkről, kövess minket az új pinterest oldalunkon! :)

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu