Mindig, soha, semmi, minden, a legjobb, a legrosszabb. Általában, amikor abszolút dolgokra gondolunk, akkor azokra a merev, rugalmatlan szavakra gondolunk, amelyeket az emberek helyzetek vagy mások leírására használnak. Utóbbi esetben, ha negatív kontextusban használjuk, a “mindig” megüti az emberek ingerküszöbét, ugye?

Gondoljunk csak bele… Volt már valakivel heves vitában, és azt mondta: “Te mindig {aktuális hiba}”? Vagy van olyan barátod vagy szeretted, aki tökéletes pesszimista, aki úgy gondolja, hogy a dolgok soha nem fognak működni, vagy valami mindig rosszul fog elsülni?

A jó hír az, hogy az élet ritkán 100%-ban egyféle.

Abszolút dolgok a Bibliában

Mivel életünket a Biblia elvei vezérlik, és nem a társadalmi normák vagy korlátok, Krisztus követői teljesen másképp tekinthetnek az abszolútumokra. Hogy miért? Elsősorban azért, mert a mi könyvünk, a Biblia tele van velük.

Vannak olyan abszolútumok a Bibliában, amelyek elgondolkodtatnak minket, míg mások éppen olyan bátorítást jelentenek, amelyre szükségünk van, amikor az életünkben azt suttogja az ellenség:

Soha nem fogsz _____________.
Mindig is __________ leszel.
Az egyetlen lehetőséged a _________.

De hála Istennek, minden hozzánk vagy a körülményeink fölött elhangzó negatív szóra van egy áldott abszolút válaszunk.

Hét abszolút dolog a Bibliában, amelyeket megbecsülhetsz, ragaszkodhatsz hozzájuk, és ünnepelhetsz:

1. Soha nem tűri, hogy az igazak meginogjanak (Zsoltárok 55:22).

Ebben az igeversben arra int bennünket, hogy terheinket az Úrra vessük azzal a 100%-os abszolút garanciával, hogy Isten támogatni fog minket. Amikor Ő támogat minket, biztosak lehetünk abban, hogy támogatni és táplálni fog bennünket; Isten soha nem engedi, hogy az Ő népe megcsússzon vagy megrendüljön. Ő tart minket és mindent, ami minket érint, az Ő vigyázó szeme és gondos keze alatt.

2. Isten MINDEN könnyet letöröl a szemünkről (Jelenések 21:4).

Nem számít, milyen terhet, szívfájdalmat vagy bánatot éltünk át, ami miatt sírni kezdtünk, minden egyes könnyünk letörlődik, és a gyászunk végül tánccá változik (Zsoltárok 30:11). Gondoljunk csak bele, milyen közel kell lennie Istennek hozzánk, hogy “letörölje” a könnyeket a szemünkről! Egyetlen csepp sem fog elszökni, elfelejtődni, vagy gyógyítatlanul maradni.

3. Isten MINDIG diadalra visz bennünket (2Korinthus 2:14).

Csapat, a győzelem és a vereség csak nézőpont kérdése. Ha úgy döntünk, hogy az élet körülményeit Isten céljának és dicsőségének szemüvegén keresztül látjuk, akkor megértjük, hogy a vesztés nem része a szótárunknak, és nem része az Istennel való életünknek sem. A mi veretlen Istenünk számára a mindig azt jelenti, hogy mindig, és mi az Ő gyermekei vagyunk.

4. Semmilyen jót nem tart vissza (Zsoltárok 84:11).

Nagy haszna van annak, ha egyenesen járunk Isten előtt. Ha így teszünk, 100%-ban garantált, hogy SEMMILYEN jót nem tart el tőlünk. Amikor az életünk az Ő Igéjéhez igazodik, akkor ha nem férünk hozzá valamihez, akkor biztosak lehetünk benne, hogy Isten védelme van érvényben olyan emberekkel, helyekkel és dolgokkal szemben, amelyek ártanának nekünk. Minden áldása jó, és nem ad hozzá szomorúságot.

5. Az Egyetlen bölcs Istenre, a mi Megváltónkra (Júdás 1:25).

Egyetlen egy igaz és élő Isten van, akihez senki sem mehet el, csak Jézus Krisztus által (János 14:6). Ez az abszolút vers biztosít bennünket arról, hogy a legjobb társaságban vagyunk. Nincs más isten, akit keresnünk kellene, akit imádnunk kellene, nincs nagyobb isten a mi Teremtőnkön kívül. Ő a mi egy és egyetlenünk.

6. Soha nem hagy el bennünket (Zsidókhoz írt levél 13:5).

Ebben a versben az egyik legjobb okunk van az ünneplésre. Ha egyedül érezzük magunkat, az pusztítást végezhet az elménkben és a testünkben. De íme a jó hír – nincsenek feltételek vagy kifogások arra, hogy Isten elhagyna bennünket. Így 100%-ban bízhatunk Istenben, hogy Ő nem keres semmilyen menekülőutat! Amikor azt mondja, hogy soha nem hagy el minket, ez az abszolút ígéret elolvasztja az elhagyatottságtól való félelmünket és azokat a gondolatokat, hogy Isten eldob minket azért, amit tettünk.

7. MINDEN dolog együttesen jóra szolgál (Róma 8:28).

Nem tudtam ellenállni ennek a kincset érő bibliai versnek. A minden azt jelenti, hogy minden. Száz százalékosan. A nevetést és a könnyeket, az örömöket és a fájdalmakat. Mindent. Minden dolog jóra működik az életünkben, mindannyiunk számára, akik szeretjük Istent, és az Ő céljára – nem a miénkre – vagyunk elhívatottak. Tehát, amikor megkérdőjelezel élethelyzeteket, például: “Miért történt ez meg velem?”, tudd, hogy a helyzet egyszerűen Isten akarata miatt ment végbe, hogy a jó érdekében dolgozzon az életedben.

forrás: napibiblia

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu