A vonzás törvénye a legismertebb spirituális törvény – elméletben. Mégis a gyakorlatban olyan kevesen használják jól az ebben rejlő erőt.

Most megmutatjuk neked, hogyan működtetheted könnyen és egyszerűen a vonzás törvényét. Nem kell hinned benne, egyszerűen csak próbáld ki ezt a 7 + 1 lépést, használd egy hónapig – az eredmény látványos lesz.

1. Ismerd fel, mit nem szeretnél a vonzás törvényétől!

Ez az a lépés, amit sokan kihagynak a vonzás törvényének használatából. Sokan abban a tévedésben élnek, hogy aki a vonzás törvényével dolgozik, az nem nézhet rá az élete nehézségeire, mert akkor azokból teremt többet. Ez azonban ebben a formában egy tévedés.  Ahhoz, hogy elindulj az utadon, ahhoz, hogy változtass az életeden, tudnod kell, hogy honnan indulsz, és hogy mihez képest változtatsz.


Az első lépés: Állj meg egy pillanatra, nézz körül az életedben, és vedd számba mindazt, amit nem szeretnél. A legjobb, ha írsz egy átfogó listát arról, hogy mi mindenen akarsz változtatni.

2. Pontosan határozd meg, mit szeretnél kezdeni a vonzás törvényével.

Ha már van egy listád arról, hogy mit nem szeretnél, jöhet a következő lépés: az, amit valójában szeretnél. Igen, tudom: Párkapcsolatot. Vagy szerelmet. Esetleg pénzt. De pontosan milyet és hogyan? Fontos, hogy megértsd: minden esemény, ami történik veled, és nem tetszik neked, valójában azt a célt szolgálja, hogy felismerhesd, mit szeretnél. Az, hogy “ezt nem szeretném”, nem elég a vonzás törvényének. Képzeld el, hogy egy étteremben rendelsz. Nem azt mondod a pincérnek: “Éhes vagyok, mert nincs nálam étel. Most már nem akarok éhes lenni, oldja meg, ahogy nekem a legjobb.” Ehelyett tanulmányozod az étlapot, és pontosan megrendeled azt az ételt, amire vágysz.
A második lépés: Állítsd össze a rendelésedet, azt, hogy mit szeretnél megtapasztalni mindazok helyett, amiket most tapasztalsz az életedben. Erről is készíts egy átfogó listát, amely minden életterületedet érinti.

3. Arra koncentrálj, amit szeretnél a vonzás törvényétől!


Most, hogy már tudod, mit szeretnél, és azt is tudod, hogy mit nem szeretnél, eldöntheted, hogy mire koncentrálsz. Legtöbbünket úgy neveltek, hogy arra koncentráljunk, amit nem szeretnénk: “Nem akarok egyedül lenni.” Vagy: “Nem akarok több idiótával randizni.” Esetleg: “Nem akarom, hogy ez a kapcsolat tönkremenjen.” – De amikor azt erősíted magadban, amit nem akarsz, akkor a vonzás törvényét arra kéred, hogy azt hozza el az életedbe, amit nem szeretnél. A vonzás törvénye mindig azt hozza el az életedben, amire koncentrálsz. Épp ezért az előző két lépésben elkészített listáid közül arra koncentrálj, amelyiken a vágyaid szerepelnek.

A harmadik lépés: Dobd ki, égesd el, semmisítsd meg az első listát, azt, amelyiken az szerepel, amit nem akarsz. A második listát, a vágyaid listáját viszont tartsd magadnál, gyakran vedd elő, olvasd el, és az ezen szereplő jó dolgokra fordítsd a figyelmedet.

4. Keress egy kicsivel pozitívabb gondolatokat


Ahhoz, hogy a vonzás törvénye szerelmet vagy más jó dolgokat hozzon az életedbe, arra is szükséged lesz, hogy pozitívabban gondolkodj. Ehhez használhatsz mantrákat, olyan jelen idejű pozitív állításokat, amelyek segítenek átformálni az életedet. De fontos, hogy tudd: a mantrák és a pozitív gondolatok akkor működnek a legjobban, ha el tudod fogadni őket, ha hinni tudsz benne, hogy lehet úgy is, ahogy a mantra állítja.
A legjobb megoldás az, ha saját magad kezdesz el tudatosan dolgozni a gondolataiddal. Keresd meg, hogy mik azok a pozitív gondolatok, amelyeket el tudsz fogadni, amelyeket majdnem igaznak érzel már most is az életedre.

A negyedik lépés: Fogj egy papírt, és írd össze, hogy mit gondolsz most az életedről, mit gondolsz most a párkapcsolatodról (ha most nincs párkapcsolatod, akkor a következőről) és a párkapcsolatokról úgy általában. (Természetesen minden más céloddal kapcsolatban is összeírhatod a gondolataid listáját.) Válaszd ki a lista legpozitívabb három gondolatát, és ezekre koncentrálj. Alkoss belőlük eggyel még pozitívabb gondolatokat, alakítsd őket úgy, hogy jókedvűvé tegyenek. Ezt a listát legalább hetente egyszer érdemes újraírnod. Meg fogsz lepődni, milyen gyorsan válnak egyre pozitívabbakká a gondolataid.

5. Fogadd el az érzelmeidet!


Amikor a vonzás törvényével dolgozol, akkor a gondolataidat tudatosan alakítod, az érzelmeidet pedig figyeled és elfogadod. Sokan azt hiszik, hogy az érzelmeket kell alakítani, vagy bárki előírhatja, hogy mit kell éreznünk. Ez azonban nem így van. Az érzelmek a lelkedből jövő üzenetek, amelyek pontosan mutatják, hogy mit érdemes tenned annak érdekében, hogy elérd a célodat. Miközben tudatosan egyre pozitívabb gondolatokat választasz, érdemes az érzelmeidet, az érzéseidet megfigyelned és elfogadnod. Az érzelmeid úgy működnek, mint egy iránytű: megmutatják, hogy merre érdemes haladnod, hogy elérd a vágyott céljaidat.


Az ötödik lépés: Figyeld meg az érzelmeidet, figyeld meg a vágyaidat, és kövesd azokat. Talán azt hiszed, hogy egy-egy szíved mélyéből fakadó vágyad butaság, vagy eltávolít azoktól a céljaidtól, amelyeket a második pontban megfogalmaztál, de ez nem igaz. A szívből fakadó vágyaid mindig a boldogság felé vezetnek, még akkor is, ha a logikus elméd nem érti, hogyan teszik ezt.

6. Cselekedj!


Az, hogy a vonzás törvényével tudatosan dolgozol, nem azt jelenti, hogy hátradőlsz, hanem azt, hogy tudatos munkát végzel. Felismerted, hogy mit nem akarsz, eldöntötted, hogy mit akarsz, már arra koncentrálsz, amit szeretnél, ehhez megtaláltad a számodra elfogadható pozitív gondolatokat, és már pontosan érzed, hogy mit szeretnél tenni. Akkor itt az ideje, hogy megtedd! Fontos, hogy tudd: minden vágyadat érdemes követned, nemcsak azokat, amelyeket egyértelműen össze tudsz kapcsolni azzal, ami a második lépésben megírt listádon szerepel.


A hatodik lépés: Tegyél a céljaidért. Minden nap tegyél meg legalább három dolgot, amelyek a második lépésben megfogalmazott vágyaidhoz vezetnek. Akkor vagy igazán hatékony, ha egy vagy legfeljebb két pontot választasz a listádról, és ezekért teszed meg azt a három lépést. Ezek a lépések lehetnek egészen aprók is, a lényeg, hogy mindig megtedd azt, amit éppen meg tudsz tenni.

7. Mások nem tudják, mit tegyél


Azt, hogy a céljaidat hogyan éred el, te magad tudod a legjobban. Ahogy az ötödik pontban láthattad, a belső érzelmi vezérlőrendszered pontosan tudja, hogy mit kell tenned. Ez a rendszer az egyetlen, ami valódi választ ad arra a kérdésre, hogy mit tegyél. Ezt nem érdemes megvitatnod másokkal, és nem érdemes azt kérdezned: te mit tennél a helyemben. Könnyen lehet, hogy ezzel csak összezavarod magadat. Ha már tudod, hogy mit szeretnél tenni, akkor ennek megtételéhez kérhetsz segítséget másoktól, de döntened mindig neked kell.


A hetedik lépés: Mások véleménye és tanácsai helyett a szívedre hallgass, és rendszeresen ellenőrizd, hogy valóban az ötödik pontnak megfelelően cselekszel-e.

+ 1. Folyamatosan ismételd az elejétől!


A vonzás törvényét akkor használod jól, ha nemcsak egyszer mész végig ezen a nyolc lépésen, hanem mindegyiket beépíted az életedbe. Először érdemes rászánnod az időt, és minden lépésre, a hozzá tartozó gyakorlattal együtt egy-egy napot szánni.

De ha ezt megtetted, ha már tudatosan dolgozol a vonzás törvényével, akkor mindegyik lépést építsd be az életedbe. Folyamatosan ismerd fel, ha valami olyasmivel találkozol, amit nem szeretnél, határozd meg, hogy mit szeretnél, és fordítsd a figyelmedet ez utóbbira.

A helyzettel kapcsolatos gondolataid közül válaszd ki a legpozitívabbat, és azt alakítsd még jobbá. Figyeld meg az érzéseidet, és cselekedj azoknak megfelelően, anélkül hogy másoknak meg akarnál felelni. Végül pedig adj hálát a pozitív változásért.


Ha minden ügyedben folyamatosan a vonzás törvényével dolgozol, akkor ezt a nyolc lépést egymás mellett, egy időben és egyszerre fogod használni. Egy kis gyakorlással minden lépés automatikussá válva beépül a gondolkodásmódodba. De ha szükséges, időről időre vedd elő ezt a nyolcas listát, és tudatosan is menj végig a lépéseken!

forrás

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu