A sírás 6 pozitív tulajdonsága!

1. Javítja a látást

Egy hosszú nap után, ha nem ittál eleget biztosan érezted már, hogy mennyire szomjas vagy. A szemek is ugyanúgy éreznek sokszor, éppen ezért elegendő vizet kell kapjanak, hogy hidratáltak maradjanak. A sírás segítségével hozzásegíted a szemet a hidratáláshoz, és közben javul a látás is. A sírás megtisztítja a szemeket a portól, szennyeződésektől. A könnyek egy lizozimnak nevezett antibakteriális szert tartalmaznak, amely megakadályozza a szemek megfertőződését.

2. Megtisztítja az orrjáratot

A könnycsatorna szoros kapcsolatban áll az orrjárattal, éppen ezért folyik az orr sírás közben. A sírás segítségével megtisztul az orrjárat a különböző szennyeződésektől.

3. A sírás segíti a csecsemőket az alvásban

A születés utáni pillanatban a csecsemő felsír, ezáltal megtisztul a száj-, és orrüreg, és a tüdő könnyebben alkalmazkodik az új világhoz.

Egy kutatás során kiderült, hogy, amikor a csecsemőt úgy fektették le, hogy sírt, sokkal jobban aludt éjszaka, nőtt az alvással töltött órák száma, és nyugodtabb volt. A sírás hatására a csecsemő megnyugszik.

4. Helyreállítja az érzelmi egyensúlyt

A kutatók szerint a sírás segíthet visszaállítani érzelmi egyensúlyt. Amikor félelmedben vagy boldogság miatt sírsz, utána sokkal kiegyensúlyozottabban fogod érezni magad. Nem hiába mondják, hogy sírd ki magad, és megnyugszol. A könnyek stresszhormonokat és más különböző toxinokat tartalmaznak, éppen ezért megtisztítja a szervezetet.

5. Elősegíti az alvást

Egy kiadós sírás után sokkal jobban érezzük magunkat, felszabadul a test a hormonoktól és méreganyagoktól, csökken a stresszszint, erősödik az immunrendszert, csökken a vérnyomás, de könnyebb lesz az elalvás is.

6. Enyhíti a fájdalmat

Azon kívül, hogy a sírás nyugtató hatású, a könnyek elősegítik az endorfinok és az oxitocin felszabadulását, éppen ezért hatására könnyebben elviseljük az érzelmi és a fizikai fájdalmat.

filantropikum

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu