Az okok, amiért az emberek lemondanak a tejtermékekről, éppoly változatosak, mint a tejpótlók száma. Fogyás, tisztább bőr, betegségmegelőzés és nagyobb energia csak néhány azok közül az előnyök közül, amelyeket az emberek a tejmentes étrendhez társítanak.

Tudja meg, mire számíthat, ha kiiktatja a tejet az étrendjéből.

Cukorbetegség

Hagyja abba a tej fogyasztását, hogy csökkentse a cukorbetegség kockázatát. Az alacsony zsírtartalmú tej és tejtermékek növelik a cukorbetegség kockázatát. Erre a következtetésre jutott egy idei kutatás, amelyben 27 000 ember vett részt. A kutatás eredményeit az American Journal of Clinical Nutrition című folyóiratban tették közzé.

Az ok valószínűleg mélyen a tejtermelési technikában rejlik. A hiányzó zsírt cukorral helyettesítik, így ha zsírszegény tejet fogyasztasz azért, hogy csökkentsd a zsírbevitelt, biztos lehetsz benne, hogy nem ez az egyik legjobb módszer.

Súly

Egy 12 000 gyermek bevonásával végzett kutatás kimutatta, hogy a tej hozzájárul a súlygyarapodáshoz.

Ez a megállapítás jó kiindulópont, ha megpróbálsz lefaragni néhány kilót. Kerüld a tehéntejet, és máris jó úton haladsz a célod elérése felé.

Intolerancia

Ha egyszer abbahagyod a tej fogyasztását, az emésztésed sokat javul. Egy 2014-es, a British Journalban megjelent kutatás kimutatta, hogy a laktózérzékenyek mintegy 65%-ánál csökken a tüdő-, mell- és petefészekrák kockázata.

A szakértők elmagyarázzák, hogy ez azért lehet, mert ezek az emberek nem fogyasztanak tejet és tejtermékeket.

Bőr

A bőrgyógyászok azt javasolják, hogy az aknés és ekcémás emberek kerüljék a tejtermékeket.

Csontok

A tej arról “ismert”, hogy erősíti a csontokat. Úgy tűnik azonban, hogy ez egy újabb tévhit. A British Medical Journalban megjelent kutatás szerint a tej és a tejtermékek kerülése erősíti a csontozatot. A kutatók felfedezték, hogy minél több tejet iszunk, annál nagyobb a valószínűsége annak, hogy csípőtörést tapasztalunk.

Oldalunk sajnálatos módon hamarosan véget ér. Hogyha továbbra is szeretnél értesülni friss híreinkről, kövess minket az új házi praktikákkal foglalkozó pinterest oldalunkon! :)

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu