Vannak, akik hajlamosabbak a rosszkedvre és a depresszióra, míg mások folyamatosan jókedvűek.

Az előbbi csoport sokszor irigykedve, értetlenül figyeli a másik csoportot. Vajon mi lehet a titkuk, hogy állandóan jókedvűek és vidámak? Mutatjuk!

Van, akire számíthatnak

Minden embernek vannak problémái. A folyamatosan jókedvűeknek is. Azonban sokat segít az a helyzeten, hogy mindig van, akire számíthatnak, aki segít nekik, ha már egyedül nem tudnak úrrá lenni a helyzeten. Nekik is tele van az életük stresszel és kihívásokkal, de már nem nyomják el magukban a rossz érzéseket, hanem kibeszélik. Sokszor nem is kell több támogatás, segítség nekik egy probléma feldolgozásában, elég, ha csak meghallgatják őket, kiönthetik a szívüket.

Mindig lekötik magukat

Nem mélyülnek el a negatív gondolatokban, igyekeznek a pozitívabbumokra koncentrálni, vidámabb dolgokkal elvonni a figyelmüket. Tudják: ha hagyják magukon eluralkodni a magány érzését, akkor könnyen belesüppedhetnek abba. Inkább keresnek valami tevékenységet, amitől jobb kedvük lesz.

Értékelik az apróságokat

A rohanó világban nehéz észrevenni az apró dolgokat. Pedig sok csodát rejtenek magukban. Érdekes, hogy a rossz dolgokat hamarabb hajlamos meglátni az emberek többsége, mint a jókat. Azt természetesnek vesszük, pedig nem kellene annak lennie. Az optimistább típusú emberek képesek annak is örülni, ha a több napos esőzések után végre kisüt a nap.

Kedveskednek másoknak

Gondolj csak bele, milyen jó érzés volt, ha valaki megdicsérte az új frizurádat, új ruhádat. Apróságnak tűnik, de mégis milyen jól tud esni. A vidám emberek gyakran megdicsérnek másokat, szívesen mondanak kedves dolgokat embertársaiknak. Tudják, hogy bár apróság, de ezzel akár a másik egész napját felvidíthatják, és már ez az érzés is boldogabbá teszi őket.

Elfogadják saját magukat

Senki sem tökéletes, de ez nem jelenti azt, hogy utálnunk kell magunkat. Az optimista emberek szeretik és elfogadják magukat. Nem másokhoz viszonyítják magukat, hanem a saját képességeikhez. Nem hiszik azt, hogy ha majd lefogynak, akkor jobban szeretik magukat, nem külső tényezőkhöz mérik a boldogságukat. Tudják, hogy az egyik legfontosabb dolog az életben, hogy harmóniában legyenek önmagukkal.

Érdemes elmentened ezeket a módszereket későbbre, ha visszatérne a rossz kedved.

Forrás: Bien

Oldalunk sajnálatos módon hamarosan véget ér. Hogyha továbbra is szeretnél értesülni friss híreinkről, kövess minket az új pinterest oldalunkon! :)

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu