A látás az ember egyik legértékesebb képessége, melyet a természet adott neki. Ha látásunk elkezd romlani, nemcsak rengeteg kellemetlenséget okoz, hanem túlságosan sebezhetővé is tesz minket.

A látás javítása érdekében a páciensek látszerészhez fordulnak, sokszor viszont ez nem elég. Ilyen estekben gyakran egyéb módszereket, mint például Zsdanov látás javító módszerét ajánlják a látási gondokkal küzdő embereknek.

A pszichológus, fizikus professzor, Vladimir Georgjevics Zsdanov kifejlesztett egy komplex látást helyreállító módszert, amelyet most bemutatunk önöknek.

Zsdanov, aki széles körben ismert a lenyűgöző előadásairól, nemcsak Moszkvában, hanem Oroszország más városaiban is.

Zsdanov professzor szerint majdnem mindenki képes a látásának megőrzésére, aki hajlandó kellő időt és energiát fordítani ezekre a gyakorlatokra.
Vannak ellenjavallatok?

Ez az összetett gyakorlat magába foglalja a korrekciót, és ezen idő alatt nem használnak más módszereket. A gyakorlatokat csakis a szerző javaslatai szerint fejlesztettük ki.

Szigorúan tilos az alábbi feladatok elvégzése a következő esetekben:

a rehabilitációs időszakban, a szemészeti műtét után;
a retina sérülésekor;
retina leválásakor.

Zsdanov megköveteli, hogy a gyakorlatot végző személy három nagyon fontos szabályt betartson:

a gyakorlatok végrehajtásakor ne viseljen szemüveget, vagy kontaktlencsét, mert ez esetben a gyakorlatoknak nem lesz hatásuk, „mankóra is csak a törött lábú embernek van szüksége”;
a gyakorlatokat lehetőleg természetes fényben végezzük;
időnként pihentessük a szemeinket, még akkor is, ha sürgős munkánk van.

Azt javasoljuk, hogy naponta háromszor 10 percben végezze el a gyakorlatokat. Ez jóval hatékonyabb, mintha naponta egyszer egy 30 perces gyakorlatot végezne.
A professzor módszere az alábbi embereknek javasolt:

szemtengelyferdülés
távollátás;
kancsalság;
rövidlátás.

Íme, a gyakorlatok, melyeket végre kell hajtani azoknak, akik szeretnének a látásukon javítani:
1. Szolarizáció

Ezt a feladatot természetes fényforrásnál végzik, amely lehet nap, vagy gyertyafény.

A gyakorlat végrehajtásakor kezeink legyenek lazák, lábaink legyenek váll szélességben. Arccal forduljunk a fényforrás felé.

A gyakorlatot nappal és este is elvégezhetjük. A lényeg az, hogy a fényforrás ne legyen magasabban a fejünknél.

A gyakorlatot lassan hajtsuk végre. A bal sarkunkat megemeljük, fejünket lassan jobbra fordítjuk. A fényforrás ilyenkor tőlünk balra helyezkedik el. Majd visszafordulunk a kiindulási helyzetbe. A gyakorlatot végrehajtjuk a balra fordulva is.

A fordulókat 20-szor kell megtenni, amíg 4 vagy 5 “csillag” (fénypont) jelenik meg a szemünkben. Ez a jelenség azt jelzi, hogy a retina elérte a maximális aktiválását.
2. Tapintás

Ezt a gyakorlatot közvetlenül a szolarizációs gyakorlat végrehajtása után végezzük, kezeink segítségével. A gyakorlatot a napnak, vagy a fényforrásnak háttal hajtsuk végre.

Kezünkkel zárt szemünket eltakarjuk, minél szorosabban. Ujjaink legyenek egymáson, orrunk legyen tenyerünk élei közt szabadon. Tenyerünkkel úgy takarjuk el a szemünket, hogy azt szabadon tudjuk, nyitni és csukni.

A gyakorlat során nyugodtnak kell lennünk, lazuljunk el, könyökünket tegyük az asztalra. Legfontosabb az, hogy valami kellemes dologra gondoljunk.

Arra kell gondolnunk, hogy a szemünk egyre inkább szebb lesz. A sötétben képzeljünk valami olyat, mely számunkra megnyugvást, örömöt és örömet okoz. A gyakorlatot addig végezzük, amíg a szemünk teljesen el nem lazul és eltűnnek belőlük teljesen a „csillagok”.
3. „Közel-távol”

Ez a gyakorlat képzelőerőt igényel. Az embernek el kell képzelnie egy lepkét, ami a plafonon van. Ezután el kell képzelnie, hogy a lepke repül.

A lepke az ember szemöldöke felé repül, miközben nem vesszük le a szemünket a lepkéről. Majd innen a falhoz repül. Majd onnan felszállva rárepül az orrunkra.

A 3. gyakorlatnál a lepke a földről az alsó ajkunkra repül. Ezt követően pislogjunk egy néhányat

1 és ismételjük meg a gyakorlatokat 6-szor.

A fenti gyakorlat sorokat összefüggően kell elvégezni, és nem úgy mintha különálló gyakorlatok lennének.
4. Központi rögzítés

Ezt a gyakorlatot akár otthon, vagy más helyen is elvégezhetjük. Ha otthon tartózkodunk, menjünk az ablakhoz és válasszunk ki egy távoli tárgyat. Ami lehet adott esetben egy fa is.

A kiválasztott objektumot nézzük mereven. Majd az adott tárgyon, azaz a fán válasszunk ki egy ágat és azt nézzük át figyelmesen. Majd ezt követően válasszunk ki egy falevelet.

Ha az utcán végezzük ezt a gyakorlatot, akkor akár megfigyelhetünk egy csoportot is. Majd a csoportból a figyelmünket fordítsuk egyetlen emberre.

Nézzük meg a ruházatát, kabátját, zakóját ingét. Majd válasszunk ki egy részét a felsőruházatának és azt figyeljük meg tüzetesen.

Egy másik módja ennek a gyakorlatnak, ha egy könyvből először egy oldalt, majd egy szöveget, majd egy sort, majd egy szót és végül egy betűt választunk ki és ezeket nézzük figyelmesen.
5. Kombináció

Ez a gyakorlat három elem kombinációja. Ennek a végrehajtásakor az embernek egy négyzetet kell képzeletben a levegőbe rajzolnia, a lehető legnagyobbat. A négyzetet bármelyik sarkából és bármilyen irányban kezdhetjük el megrajzolni.

Például a négyszög kiinduló sarka lehet baloldalt fent. Ezt követően tekintetünket átvihetjük jobbra a felső sarokba, majd innen lefelé a jobb alsóba, ezt követően egy vízszintes vonalat balra, majd felfelé a kiindulási pontba.

Ezt követően rajzoljuk meg a négyzetet ellentétes irányba is.

Még néhány egyszerűen végrehajtható gyakorlat:

Kör rajzolása. Az elve ugyanaz, mint egy képzeletbeli négyzet képalkotásakor.

“Kígyók” rajzolása. A tekintetnek balról jobbra kell mozdulnia, egyidejűleg felfelé és lefelé. Ezt követően a “kígyót” az ellenkező irányba is meg kell rajzolni.

Csigavonal. egy kis körrel kell kezdeni, majd az óramutató járásával megegyező irányban rajzoljunk csigavonalat, ami eléri az oldalfalakat és a mennyezetet, majd visszafelé a padlót.

Ismételjük, meg a rajzot az óramutató járásával ellentételesen is.

Képzeletbeli tekercselés. A következő gyakorlathoz képzeljünk el egy üvegcsövet.

Állítsuk függőleges helyzetbe, és kezdjünk rátekerni egy képzeletbeli kötelet. Őt-kört követően, fordítsuk el a csövet vízszintes irányba és folytassuk a tekercselést.

“Globus”. Ennek a gyakorlatnak a végrehajtásakor a tekintetnek a képzeletbeli egyenlítőn az óramutató járásával megegyező irányban kell mozognia, majd vissza.

Az bizonyos gyakorlatok elvégzését követően pislogjon egy párszor és csak ezt követően térjen át a következő gyakorlatra.

A fenti gyakorlatok elvégzése után végezzen el egy 5 perces időtartamú „tapintás” gyakorlatot. A látás helyreállítására Vladimir G. Zsdanov azt ajánlja, hogy naponta háromszor hajtsa végre a gyakorlatokat.

Tetszettek önnek ezek a gyakorlatok? Megpróbálja ön is?

tudasfaja

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu