Kétségtelen, hogy a pattanások megjelenése kínos, kellemetlen és időnként fájdalmas is lehet. A vörös, gyulladt bőr bármely életkorban megjelenhet.

A Nemzeti Egészségügyi Intézet azonban betegségnek minősítette, és az eltömődött mirigyek és tüszők okozzák.

Az NIH szerint bár a pattanások kellemetlenek és frusztrálóak lehetnek, nem veszélyesek. Sőt, kezelésük több odaadást igényelhet, gyors és olcsó lehet.

Úgy tűnik, a megoldás a problémádra tényleg közel lehet, a kertedben nőhet!

A  pattanások megjelenése csökkenthető vagy teljesen kezelhető a paradicsom használatával.

A paradicsom ugyanis gazdag olyan vitaminokban, mint a B6, E, C, A és K, amelyek képesek összehúzni a pórusokat és táplálni a bőrt.

Ráadásul e gyümölcsök savassága szabályozza a bőr pH-szintjét, és így csökkenti az újabb pattanások kialakulásának kockázatát. A paradicsom szalicilsavat is tartalmaz, amelyet általában számos kereskedelmi forgalomban kapható aknés termék tartalmaz.

A paradicsom használata tehát elképesztő előnyökkel járhat a bőr számára, és többféle módon is beépítheti a szokásaiba:

Először is, egyszerűen felszeletelheti a paradicsomot, és bedörzsölheti vele az arcát, a levét a bőrbe masszírozva. Ezután öblítse le. Ez a módszer nem igényel sok időt, és szinte azonnal eltünteti a kisebb pattanásokat.

Sőt, használhatja a paradicsomlevet és kezelheti a pattanásokat. Mindössze annyit kell tennie, hogy egy evőkanálnyi levet öntsön egy kisebb edénybe, és adjon hozzá néhány csepp citromlevet. Ezután ezt a kombinációt vigye fel az arcára, és hagyja hatni 5 percig. Öblítse le meleg vízzel.

Továbbá érdemes kipróbálnod a következő paradicsomos arcmaszkot, amely segít megoldani a legbonyolultabb problémákat is, hiszen még a legsúlyosabb pattanásoktól is megszabadulhatsz vele.

Csak tartsd a paradicsomot egy percig meleg víz alatt. Ezután húzza lefelé a bőrét, hogy eltávolítsa. A magokat is távolítsd el, a gyümölcs többi részét pedig pépesítsd össze.

Készítsen pasztát, és kenje az arcára. Hagyja egy órán át hatni, majd öblítse le. Joghurtot vagy uborkapürét is adhat ehhez a maszkhoz, hogy kezelje a fájdalmas pattanásokat.

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu