A testbeszéd azokra a non-verbális jelekre utal, amelyekkel mindannyian kommunikálunk egymással. Ezek a nonverbális jelek a mindennapi kommunikációnk nagy részét teszik ki.

Kisgyermekként kezdjük megtanulni, hogyan használjuk a nyelvet arra, hogy kifejezzük érzéseinket, szükségleteinket és vágyainkat, valamint azokat a dolgokat, amelyek felzaklatnak vagy amelyek miatt kellemetlenül érzik magukat.

A verbális kommunikáció fontosságának hangsúlyozása az oktatási rendszerünkben is megjelenik, a pedagógusok a nyilvános beszédre, a nyelvi fejlődésre és a gyermekek azon szükséges készségeire összpontosítanak, hogy szavaikkal felismerjék és kifejezzék érzéseiket. Van azonban a kommunikációnak egy másik fontos oldala is, amelyet gyakran figyelmen kívül hagynak – a nonverbális kommunikáció.

Azzal, ahogyan ülünk, a kézmozdulatainkkal, a beszédtempónkkal, azzal, hogy felvesszük-e a szemkontaktust, stb. számos különböző érzést tudunk kifejezni, beleértve a dühöt, a kényelmet, az idegességet, a hatalmat és még sok mást. Sőt, azt mondják, hogy még a vagyonunkat és a társadalmi státuszunkat is kifejezhetjük az általunk megjelenített testbeszéddel.

Az alábbi testbeszédtesztet csupán szórakozásnak szánjuk. Tudod, hogy mikor titkol előled valaki valamit? Lássuk!

Melyik Nő Titkol Valamit Előled? Próbáld Ki, Hogy Mennyire Értesz A Testbeszédhez! 1

Első Nő:

A nyitott tenyér azt jelzi, hogy ez a személy nyitott könyv. Bár vannak olyan emberek, akik szándékosan beszélnek a kezükkel, a legtöbben tudtukon kívül teszik ezt. Mindent egybevetve, ez a nő nem hazudik neked!

Második Nő:

Ennek a nőnek a testbeszéde arra utal, hogy nagyon gyanakvó természetű. Ideges tikkelései arra utalnak, hogy készen áll arra, hogy becsapjon téged, vagy legalábbis, hogy egy kisebb füllentést elengedjen. Amikor az emberek ideges tikkeket használnak, általában rejtegetnek valamit előled. Légy óvatos!

Harmadik Nő:

Ez a nő különösen érdeklődő a beszélgetés iránt. Született hallgatóság, és mindent értékel, amit mondasz. Erről árulkodik az is, ahogyan az állát a kezére támasztja. Minden egyes szavadra figyel, amit mondasz.

Negyedik nő:

A testbeszéde azt kiáltja, hogy hazug! A szakértők megjegyezték, hogy ha valaki a kezével eltakarja a száját, az azt jelenti, hogy valamit titkol, vagy nem mond igazat.

forrás: trendvonal

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu