Az emberek tétován bókolhatnak másoknak, mivel azt gondolhatják, hogy a szavaiknak nincs nagy értéke. A kutatások azonban azt mutatják, hogy ez nem igaz. Ha bókokat adunk másoknak, és ha magunk is kapunk bókokat, az nagyobb hatással lehet ránk, mint gondolnánk.

Elolvastuk a bókok hatásáról szóló kutatást, és szeretnénk megosztani önnel a főbb pontokat, amit érdemes ismerni.

1. A bókok olyanok, mint a jó hangulatot tápláló ételek.

Ahogyan minden nap szükségünk van ételre, úgy az emberek is naponta vágynak arra, hogy bókokat kapjanak. Néhány kutatás kimutatta, hogy azok az emberek, akik egy héten keresztül minden nap kaptak bókot, ugyanolyan jól érezték magukat a kedves szavak hallatán, mint az első napon. Nem érezték úgy, hogy a bókok erőltetettnek tűntek volna, vagy hogy hatásuk csökkent volna csak azért, mert gyakran hallották őket, ellentétben azzal, amire a kísérletben részt vevő emberek számítottak.

2. Az alkalmazottak dicsérete hatékony módja annak, hogy jól érezzék magukat.

Természetesen a fizetés az egyik fő oka annak, hogy miért megyünk dolgozni, de sok embernek személyes szinten is fontos a munkája, hiszen a munkájuk a képességeiket és a képességeiket tükrözi. Éppen ezért a munkahelyi bókolás nagyszerű módja annak, hogy enyhítsük a munkavállaló stresszét, és éreztessük vele, hogy látják, megbecsülik és elismerik. Az idegtudósok arra a következtetésre jutottak, hogy az, hogy valaki teljesítményét nem hagyják észrevétlenül, ugyanannyi örömet okoz, mintha fizetést kapna. Tehát, hogy a következő fizetésig motiváltak maradjanak az alkalmazottaid, ne felejtsd el megdicsérni őket!

3. A megfelelő bókok valójában nem okoznak kellemetlen érzést az embereknek.

Kétségtelen, hogy vannak olyan dolgok, amelyeket az emberek bóknak próbálnak kiadni, de valójában egyáltalán nem helyénvaló, és a végén a címzettet kellemetlenül érzik magukat. A valódi bókoknak azonban nincs ilyen hatása. Az emberek azt feltételezik, hogy valakit, akit nem ismernek jól, nem érdekli, hogy bókolnak neki, és kellemetlen érzéssel tölti el, holott a valóságban a címzettek a végén jól érzik magukat, és a napjuk sokkal jobban felderül, mint várták.

4. A bókok növelhetik a kitartást.

Egy új készség elsajátítása kétségtelenül nehéz, mert sok kihívással és kudarccal kell szembenézned. Ezek a dolgok könnyen lehúzhatnak bárkit, és úgy érzi, hogy jobb feladni, mint folyamatosan kudarcot vallani, gyakran a tehetség hiányára fogva. A dicséretek nagyszerű motivációt jelentenek az emberek számára, hogy folytassák – egyfajta gyógyír a csüggedés ellen. Nagyszerű dolog elismerni a kis győzelmeket, és a címzett sokkal jobban fogja értékelni, mint gondolná.

5. A bókok adása még jobb érzés lehet, mint a fogadásuk.

Jól érezni magad egy bók után, az olyan érzés, mintha jótékonykodás után jól éreznéd magad. Pozitív interakciót hoztál létre azzal a személlyel, akinek a bókot adtad, ami ahhoz vezethet, hogy a hangulata javul, és kedvezőbben gondolkodik rólad. Nem titok, hogy ha kedves dolgokat teszel másokért, az segít abban, hogy te is jól érezd magad a bőrödben.

forrás: trendvonal

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu