Gazdag ízük ellenére tudtad, hogy a fűszeres ételek jelentősen jótékony hatással lehetnek az általános egészségedre?

Ha a fűszeres ételek szerelmese vagy, van néhány jó hírünk számodra! Ma ebben a cikkben elárulunk néhány olyan tényt a fűszeres ételekről, amit valószínűleg nem tudsz.

Bemutatunk neked 9 előnyös tulajdonságát a fűszeres ételek fogyasztásának. Csak olvass tovább!

1. Segít tovább élni

A Kínai Orvosi Tudományos Akadémia végzett egy tanulmányt, amelyből kiderült, hogy azoknál az embereknél, akik naponta vagy szinte naponta fogyasztanak fűszeres ételeket, 14%-kal csökkent a kockázata annak, hogy bármilyen okból meghalnak, azokhoz képest, akik nem vagy csak nagyon ritkán fogyasztanak fűszeres ételeket.

2. Csökkenti az étel utáni sóvárgást

Megerősítést nyert, hogy a fűszeres összetevőket tartalmazó ételek fogyasztása után az emberek kevésbé kívánják a sós, zsíros vagy édes ételeket.

Ezt a tényt még azok is megerősítették, akik általában nem fogyasztanak fűszeres ételeket; a fűszeres összetevők szórványos fogyasztása hihetetlen előnyökkel járhat az egészséges testsúly megőrzése szempontjából.

3. Erősíti az immunrendszert

A fűszerek erős antibakteriális és antioxidáns tulajdonságokkal rendelkeznek, és képesek felvenni a harcot a fertőzésekkel, valamint megvédik a szervezetedet az idegen betolakodóktól.

A népi gyógyászati gyakorlat szerint sok fűszeres étel javíthatja a szív, a tüdő és a vese egészségét, köszönhetően a kapszaicinnek, egy erős bioaktív összetevőnek, amelyet sok fűszeres étel tartalmaz.

4. Elrettent a túlevéstől

A fűszeres ételek hajlamosak jóllakatni, mielőtt elérnéd a rettegett kigombolás pontját, és könnyebben elkerülheted a túlevést, ha teltebbnek érzed magad. Egy tanulmány, amelyben olyan személyek vettek részt, akik fűszeres előételt ettek, kimutatta, hogy kevesebbet ettek a következő étkezésből. A fűszeresség képes lelassítani az evés folyamatát, ami azt jelenti, hogy a szokásosnál kevesebb kalóriát viszel be.

5. Csökkenti a gyulladást

A fűszeres ételek magas fenoltartalmuknak köszönhetően csökkenthetik a gyulladást a szervezetben. Gyulladáscsökkentő hatásúak lehetnek, így csökkentik a duzzanat, a fizikai kellemetlenségek és a betegségek kockázatát.

6. Csökkentik az éhséghormont

Amikor éhes vagy, a ghrelin nevű hormon valóságos gremlinként viselkedhet a gyomrodban, ami arra késztet, hogy korlátlanul egyél és egyél. Megszabadulhatsz tehát ettől a bosszantó kis bogárkától, ha fűszeres ételt eszel, ami csökkenti a ghrelin szintjét, és étkezés közben teltebbnek fogod érezni magad.

7. Jelentősen felgyorsítja az anyagcserét

A termogenezis egy olyan melegítő folyamat, amelyben a kapszaicin fokozza az alapanyagcserédet. Ez a zsírégető vegyület a fűszeres étel elfogyasztása után további 50 kalóriát égethet el az anyagcseréd.

8. Javítja az erek működését

A kapszaicinoidok képesek csökkenteni az LDL-koleszterinszintet. Kimutatták, hogy a kapszaicin csökkentheti a vérnyomást és elősegítheti az erek egészséges működését.

9. Megvéd az élelmiszer eredetű betegségektől

A fűszeres ételeket sokáig a bennük rejlő antimikrobiális tulajdonságok miatt reklámozták. A Cornell egyetem végzett egy tanulmányt, amely felfedezte, hogy a fűszerek ételekhez való hozzáadása elpusztíthatja az ételben jelen lévő káros gombákat és baktériumokat.

Úgy vélték, hogy azok a kultúrák, amelyek több fűszert fogyasztottak, tovább éltek és jobban meg tudtak küzdeni a betegségekkel, és a kutatás szerint pontosan ez volt az oka annak, hogy idővel kialakult a fűszeres ételek ízlése. A hagyma, a paprika, a kömény és a fokhagyma a leginkább antibakteriális fűszerek közé tartozik.

Ráadásul a fűszeres ételek rendkívül finomak! Most, hogy már ismered az általuk nyújtott előnyöket, itt az ideje, hogy beépítsd őket az étrendedbe!

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu