A pubertáskor elérése vagy a törvényes kor elérése nem tesz automatikusan éretté. Vannak, akik fizikailag fejlődnek, de érzelmileg még hosszú út áll előttük a felnőtté válásig. Ahhoz, hogy elveszítsd a gyermeki vagy éretlen címet, bizonyos tulajdonságokat kellene mutatnod, például képesnek kellene lenned arra, hogy örülj valaki másnak.

Megvizsgáltuk, hogy milyen tulajdonságokat kell átvenned ahhoz, hogy igazi felnőttnek nevezhesd magad:

1. A saját érzelmeid feletti uralom birtoklása

Ahelyett, hogy könnyen dühbe gurulna valaki másra valamiért, amit az tesz, egy érett ember gyorsan kordában tartja az érzelmeit. Az érettség azt jelenti, hogy kevésbé valószínű, hogy eluralkodnak rajtad az érzelmeid, és romboló módon reagálsz.

2. Felelősséget vállalsz magadért és a tetteidért

Az emberek minden nap hoznak döntéseket, és ezek a döntések következményekkel járnak. Aki érett, az felelősséget vállal a tetteiért. Akkor vagy érett, ha aktívan gondoskodsz magadról, a boldogságodról és azokról a dolgokról, amelyek a döntéseid miatt az utadba kerülnek.

3. Hálásnak lenni azért, amid van

Az érett ember másik jellemzője, amikor hálás vagy azért, amid van, ahelyett, hogy azon panaszkodnál, amid nincs. Nem veszed természetesnek a dolgokat, mert értékeled, hogy nem mindenki ilyen szerencsés.

4. Képes vagy elfogadni magad olyannak, amilyen vagy.

Nem könnyű elfogadni magad olyannak, amilyen vagy, különösen akkor, amikor mások folyton azt mondják, hogy meg kellene változnod. De amikor érett vagy, elfogadod azt, aki vagy, és magabiztos vagy magaddal kapcsolatban. Jól érzed majd magad önmagaddal ahelyett, hogy alsóbbrendűnek éreznéd magad, és másoknak úgy akarsz megfelelni, hogy olyasvalaki vagy, aki nem vagy.

5. Rájössz, hogy mennyi mindent nem tudsz.

Egy ember nem tudhat mindent, de ahhoz érettség kell, hogy valaki rájöjjön, hogy sok mindent nem tud. Ha érett vagy, félreteszed a büszkeségedet, és hajlandó vagy tanulni, még olyantól is, aki fiatalabb nálad.

6. Tudatosnak és figyelmesnek lenni másokkal szemben

Az együttérzés része az érettségnek. Ahelyett, hogy mindig a saját érdekeidet helyeznéd előtérbe, másokra is gondolni fogsz. A másokért való áldozatvállalás előbbre való, mint a saját vágyaid követése. Amikor mások sikeresek, inkább ünnepelni fogsz, mint irigykedni rájuk.

7. Alázatosnak és szerénynek lenni

Ha érett ember vagy, nem hagyod, hogy bármilyen siker a fejedbe szálljon. Tisztességesen és tisztelettudóan fogsz bánni az emberekkel, bármi történjék is. És nem fogod szükségét érezni, hogy mások fölé emeld magad.

8. Rugalmasságot mutatsz

A dolgok nem mindig mennek úgy, ahogyan eltervezted, és ahhoz, hogy érett legyél, képesnek kell lenned alkalmazkodni a helyzetekhez és talpraesetten gondolkodni. Makacskodni, merevnek lenni, duzzogni és ujjal mutogatni csak az éretlen emberek szoktak.

9. Nyitottnak lenni és nem ítélkezni

Nyitott leszel arra, hogy új nézőpontból lásd a dolgokat, és megértsd, milyen érzés mások bőrébe bújni. Ahelyett, hogy megbélyegeznéd azokat az embereket, akik különböznek tőled, hajlandó leszel megpróbálni megérteni, hogy honnan jönnek, és áthidalni a közted és köztük lévő szakadékot.

10. Tudod, hogy mindig van lehetőség a fejlődésre és a tökéletesedésre.

Érettnek lenni azt jelenti, hogy soha nem leszel önelégült, és nem gondolod, hogy már tökéletes vagy túl öreg vagy ahhoz, hogy fejlődj. Elhiszed, hogy mindig van lehetőség a fejlődésre. Az élet a tanulásról szól, és mindig törekedhetsz arra, hogy önmagad jobb változata legyél.

forrás: trendvonal

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu