A banán fontos helyet kellene betöltsön az étkezésünkben, mert nagyon nagy szerepet játszhat a reggeli erőtlenség helyreállításában, a szemproblémákat is javíthatja, csontritkulás esetén is javallott a fogyasztása, de depresszió esetén is hatásos lehet. Ugyanakkor a banán stimulálja az agy működését is.


Most lássuk azt a 10 jó tulajdonságát a banánnak, amiért érdemes fogyasztanunk:

1. Megelőzheti a kalcium veszteséget: Segít a kalcium megkötésében, amelytől a fogak és a csontok erősebbek lesznek.

2. Jobban bírjuk a szellemi munkát: ahogy már említettük stimulálja az agy működését, mindez a káliumnak köszönhető.

3. Segít a vesekő megelőzésében. A banán rendszeres fogyasztásával a kalcium felesleg nem rakódik le a vesében így kisebb az esély a vesekő kialakulására.

4. Felveszi a harcot a vérszegénységgel: a banán vasat is tartalmaz, amely stimulálja a vérkeringést és megelőzi a vérszegénység okozta tüneteket.

5. Javítja az emésztést: mivel a banán rostokban gazdag, javítja az emésztést és a belek működését. Ez a gyümölcs nagyon hasznos emésztési zavarokat és felfúvódás esetén.

6. Helyreállítja a vércukor szintet.

7. A banán rendszeres fogyasztása segít a szívinfarktus és az agyvérzés megelőzésében.

8. Felveszi a harcot a depresszióval: a banán triptofánban gazdag, amely az emésztés során szerotoninná alakul át, amitől boldogabbnak érezhetjük magunkat.

9. Gyulladáscsökkentő: a banán B6 vitaminban gazdag, ezért nagyon hatásos ízületi gyulladás esetén, ugyanakkor erősíti az idegrendszert.

10. Energizáló hatása van: biztosan tudjátok, hogy a sportolók banánt fogyasztanak amikor több energiára van szükségük. Mielőtt komolyabb fizikai megterhelést kell végezzünk fogyasszunk el 2 banánt, hogy feltöltődjünk energiával.

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu