Vannak olyan fájdalmak, amikkel soha ne viccelj! Összegyűjtöttük azt a 10 titokzatos fájdalmat, amivel feltétlenül orvoshoz kell fordulni.

Mellkasi fájdalom
A mellkasi fájdalom a szívbetegség egyik első jele. A közelgő szívroham esetén ez a fájdalom nagyon éles lesz, és a karokra, vállakra, az alsó állkapcsokra és / vagy a torokra is kiterjed. Ha ilyen típusú fájdalmat észlelsz, azonnal fordulj orvoshoz.

Alsó hátfájás
Derék

Az alsó hátfájás gyakran jelzi a vese problémáját. Sőt, vesekövek jele is lehet. Ez a fájdalom önmagában is rossz, de sok kellemetlenséget okozhat. Vírusfertőzés vagy duzzadt vese esetén ez a fajta fájdalom fokozódik és tovább tart. A vese tumorok ugyanúgy fájdalommal járnak. Ezért nem szabad figyelmen kívül hagyni az alsó-hátfájást.

Akut hasi fájdalom
Ha a nehezet ettünk, vagy az erős edzést tartottunk, akkor természetes, de ha nem történt ilyesmi, akkor a hasi fájdalom piros riasztás. Ugyanis a tüdőből, a méhből és a veséből jövő problémák mindegyike hirtelen hasi fájdalmat okozhat. Például az azonnali orvosi ellátást kívánó mellkasi ízületi gyulladást általában a jobb alsó negyedben jelentkező fájdalom jellemzi. A has jobb felső negyedében jelentkező fájdalom utalhat az epehólyag problémáira. Ezenkívül a felső részen fellépő fájdalom sérvre utalhat, míg a bélben jelentkező fájdalom a májgyulladás jele lehet.

Alsó lábfájás
Habár az alsó lábfájás a megerőltetett fizikai aktivitás, például a hegymászás eredménye lehet, súlyos állapotot is jelenthet, mint a mélyvénás trombózis (DVT). Ezt az állapotot a véredényekben történő szakadás okozza, ami véralvadáshoz vezet. A DVT-t a láb duzzanata jelzi.

Bizsergő érzések a karokban és a lábakban

A lábakban fellépő bizsergéz általában akkor következik be, ha túlságosan hosszú ideig szenvedünk korlátozott véráramlástól. Ez a kellemetlen érzés lecsökken, ha megváltoztatjuk helyzetünket vagy mozgunk.

De ha a karjban és a lában a bizsergést nem a rossz testtartás okozza, akkor ez idegkárosodás vagy a perifériás neuropátia jele lehet. Ez a tünet azonnali orvosi ellátást is igényel.

Általános fájdalom
A szervezetben általános fájdalma,  gyakoribb a nőknél, például a fibromyalgia növeli a személy érzékenységét a fájdalomra és a külső nyomásra. A legkedvezőtlenebb mellékhatás, amely ezt a feltételt előidézi, a rossz alvás. A depresszió növelheti a fizikai érzékenységet és indokolatlan fájdalmat okozhat a különböző testrészekben, beleértve a migréneket és a hátfájást.

Fájdalom a herékben
A testicularis fájdalmat számos betegség okozhatja, amely hólyagtól kezdve a rákig terjedhet. A herék fájdalmával jár az is, ha a spermiumcsatorna megcsavarodik.

A testicularis fájdalom akkor is megjelenik, amikor az epididim (spermagyűjtő és szállítási szerv) sérült. A herékben a dagadt a varicocelére (varikózus erek) is utalhat.

Erős fejfájás
Megmagyarázhatatlan vagy hirtelen fejfájás, különösen ha homályos látással társul, figyelmeztető jelzés lehet a közelgő stroke vagy iszkémiás szívbetegségre.

Fájdalom a szex közben
A medencei fájdalom, vagy kellemetlen érzés fordul elő a nemi közösülés során, a kismedencei gyulladásos megbetegedésre utalhat, amely a petevezetékek vagy a méh bakteriális fertőzéséből ered.  A kismedencei gyulladásos megbetegedés hegesedést okozhat, vagy a legrosszabb esetekben a meddőséget, ezért ezt a tünetet soha nem szabad figyelmen kívül hagyni.

Prolongált ízületi fájdalom
Az ízületi fájdalom általában az osteoarthritis következtében alakul ki, amely rendszerint korral fejlődik ki. Azonban ez a lupus jele is lehet, amely autoimmun állapot, amely fokozza az ízületi fájdalmat, és általában krónikus fáradtságal, lázzal és hajhullással jár.

A reumatoid arthritis, egy másik autoimmun betegség, amely immunrendszer egyensúlyát teszi tönkre, amikor a test megtámadja saját szövetét, de a hepatitis is okozhat ízületi fájdalmat.

Ha a fenti tünetek bármelyikét észleled, haladéktalanul fordulj orvoshoz!.

forrás: szupertanácsok

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu