A tudósok úgy vélik, hogy a futás a fiatalság forrása. Javítja az általános egészségi állapotot, a szívműködést, a csontok egészségét és kalóriát éget. De a futás nem ilyen egyszerű — jó motivációra van szükséged.

Íme néhány ok, amiért érdemes gyakrabban futni.

1. Sokkal jobban fogja érezni magát

A hangulatodtól függetlenül a futástól sokkal jobban fogod érezni magad. Serkenti az endokannabinoidok termelését.

Egy 2006-os kutatás szerint 30 perc futás javítja a depresszióval küzdő emberek hangulatát. Ha még nem futottál korábban, kezdd gyaloglással vagy kocogással.

2. Jól fogsz kinézni

A futás kalóriát éget, segíti a fogyást, de amit sokan nem tudnak, hogy akkor is kalóriát éget, amikor abbahagyod a futást.

3. Egészséges bőrszín

Akár hiszed, akár nem, az izzadás kitisztítja a pórusokból a szennyeződéseket. Emellett frissen és egészségesen tart.

4. Tökéletes testvonal

A futás nemcsak kalóriát éget, hanem feszesíti a testedet, és feszesíti a lábadat és a hasadat.

5. Erősebb térdek

Sokan úgy gondolják, hogy a futás gyengíti a térdeket. A tudósok bebizonyították az ellenkezőjét – a futás javítja a térdek egészségét. Arra azonban ügyelj, hogy megfelelően fuss.

6. Erősebb szív

A futás csökkenti a rossz koleszterinszintet. Csökkenti a vérnyomást és javítja a keringést.

7. Sokkal erősebb leszel

A futástól erősebb leszel, és könnyebben végzed majd a gyakorlatokat. A tüdőd működését is javítja.

8. Jobb alvás

Az álmatlanságban szenvedőknek abba kellene hagyniuk az altatók szedését, és elkezdeniük futni. Egy kutatás kimutatta, hogy az álmatlanságban szenvedők 38 perc alatt elalszanak, de ha elkezdenek futni, kevesebb mint 17 perc alatt elalszanak.

9. Koncentráltabb leszel

Egy Nagy-Britanniában végzett kutatás bebizonyította, hogy azok a munkavállalók, akik sportolnak, koncentráltabbak és produktívabbak, és kevesebb hibát követnek el, ellentétben azokkal, akik nem sportolnak.

10. Pénzt fogsz spórolni

Ne ess kétségbe, ha nem engedheted meg magadnak, hogy edzőterembe járj vagy speciális felszerelést vásárolj. A futáshoz mindössze egy jó kis snickersre van szükség.

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu