A finomított cukor napjaink egyik legegészségtelenebb élelmiszere amit rendszeresen fogyasztunk – és rengeteg ételről nem is sejtjük, hogy sok van benne van.

A test csak 6 kanál cukrot tud naponta feldolgozni, de sokkal többet megeszünk.

Ennél több mint háromszoros a tényleges fogyasztás, a sok cukor hájjá alakul – és ezáltal anyagcsere-betegségek kezdődnek el.

Ezt teszi a cukor
– Tönkreteszi a májat. A túl sok cukor vagy fruktóz olyan, mint az szesz. Ugyanúgy károsítja és terheli a májat.
– Befolyásolja az inzulin és a leptin hormonokat és jelzéseket. A fruktóz becsapja az anyagcserét, kikapcsolja a szervezet étvágy-szabályozó rendszerét. Ezért akkor is éhséget indukál, amikor a szervezetnek nincs szükségetálpálékra Kialakul az inzulin rezisztencia majd az elhízás.
– Anyagcsere zavar. A túl sok cukor klasszikus metabolikus szindrómát okoz. Ezek közé tartozik a súlygyarapodás, hasi elhízás, csökkent HDL és a megnövekedett LDL szint, emelkedett vércukorszint, megemelkedett trigliceridek a vérben, és magas vérnyomás.
– Növeli a húgysav szintjét. A magas húgysavszint kockázati tényező a szív-és vesebetegségek esetén.

Ha az azábbi jelek nagyrésze igaz rád, akkor sajnos a te szervezeted is teli van cukorral.

1. FOLYAMATOSAN SÓVÁROGSZ AZ ÉDES ÍZ UTÁN
Minél több cukrot fogyasztasz, annál jobban fogsz vágyni rá.

2. FÁRADTSÁG
A vércukor hirtelen felemelkedése, majd lezuhanása mindig kimerültséget okoz. Ezen kívül, aki sok cukrot eszik, nem eszik elég fehérjét.

3. KIÜTÉSEK
A pattanások vagy a rosacea mutatják a cukorfogyasztást.

4. HANGULATINGADOZÁS
Amikor a vércukorszint lezuhan, hangulati ingadozások és rossz kedv következik be.

5. HÍZÁS
A felesleges cukor felesleges kalória, és mivel nincs elég fehérje vagy rost a táplálkozásban, a metabolizmus lelassul, a zsírlerakodás megállíthatatlan.

6. FOGSZUVASODÁS
A sok cukor megbillenti a nyál baktériumölő képességét, a savas környezetben elszaporodnak a fogszuvasodásért felelős mikroorganizmusok.

7. MEMÓRIAZAVAROK

8. ÍZLELÉS ELVESZTÉSE
“A túl sok cukor alapvetően bombázza ízlelőbimbóikat”

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu