tibeti meditációk gyorsan egyszerűen

A meditáció sokkal könnyebb, mint gondolnád. Hiába próbálják sokan túlmagyarázni, ráadásul kell órákon keresztül ülnöd hogy megtapasztalhasd a jótékony hatását. Ezeket a gyors és hatásos technikákat egyenesen Tibetből hoztuk el nektek.

Azt ajánljuk hogy próbáld ki mindet és figyeld meg, hogy melyik van leginkább hatással rád, különösen figyelj a tested jelzéseire, és a hangulatodra:

1.Belsőlégzés-meditáció

Hatása: azonnali nyugtató hatás

Idő: fél perc-2 perc

Hogyan csináld: kezdj el mélyen lélegezni, a hasadba szívd a levegőt, tartsd benn egy másodpercig, aztán lélegezz ki. Ismételd, amíg meg nem nyugszol. 

Hogyan működik: a mély hasi légzés támogatja a teljes oxigéncserét: a levegő lejut a tüdő alsó részébe, ahol a gázcsere a leghatékonyabb. A szívverés lelassul, stabilizálódik a vérnyomás és az izmok is kilazulnak, a félelmeink megszűnnek – lenyugszunk. 

2. Együttérzés-meditáció

Hatása: együttérzésre vezet, csökkenti a dühöt, segít megjavítani az emberi kapcsolatokat 

Idő: 4-8 perc 

Hogyan csináld: Csukd be a szemeid, majd lassítsd le a légzésed, miközben a ki-és belégzésedre figyelsz, Csendesen mondogasd magadban: “Légy boldog, légy egészséges, légy könnyű”, kb. 1-2 percig ismételgesd. Majd terjeszd ki ezt a mantrát valamelyik szerettedre és ugyanúgy 1-2 percig ismételd, aztán gondolj valaki olyanra, akinek valamiért meg kell(ene) bocsánatod, esetleg valahogyan megbántott korábban, és szintén 1-2 percig ismételd. Végül gondolj a közösségre, amelynek része vagy, azokra is, akiket talán nem is ismersz, és így is mondogasd a mantrát 1-2 percig. 

Hogyan működik: ez tulajdonképpen egy ősi szeretet meditáció egy formája, évszázadok óta gyakorolják, behívva ezzel a pozitív hozzáállást, önmagunk és mások elfogadását, szeretetét az életünkbe.

3. Tudatosság alapú meditáció

Hatása: stresszcsökkentő, boldogság és örömfokozó.

Idő: 1-5 perc

Hogyan csináld: ez a gyakorlat mozgás-meditációként ismert. Nagyon rugalmasan végezhető: Miközben sétálsz, vidd a figyelmed a lábaidra. Mit érzel? Mi történik veled séta közben? Majd vidd a figyelmed a lábadról a csípődre, törzsedre, karjaidra, kezeidre. Éberen figyeld, milyen érzeteket tapasztalsz, figyeld meg a teret, amit kitölt e tested. 

Körbe is nézhetsz, fedezz fel valamit, ami megtetszik a környezetben. Lehet egy szépen megmunkált utcai lámpa, egy fotó, vagy egy szép kilátás. Mi tetszik benne? Próbáld megfogalmazni, hogy mi ragadta meg benne a figyelmedet!

Hogyan működik: a depressziót gyakran múltbéli dolgokon/eseményeken való rágódás okozza, a szorongás pedig gyakran a jövőbeli történésektől való félelemből fakad. A jelen mindezektől mentes, és segít abban, hogy tisztán látásban.

forrás

Oldalunk sajnálatos módon hamarosan véget ér. Hogyha továbbra is szeretnél értesülni friss híreinkről, kövess minket az új pinterest oldalunkon! :)

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu