tibeti meditációk gyorsan egyszerűen

A meditáció sokkal könnyebb, mint gondolnád. Hiába próbálják sokan túlmagyarázni, ráadásul kell órákon keresztül ülnöd hogy megtapasztalhasd a jótékony hatását. Ezeket a gyors és hatásos technikákat egyenesen Tibetből hoztuk el nektek.

Azt ajánljuk hogy próbáld ki mindet és figyeld meg, hogy melyik van leginkább hatással rád, különösen figyelj a tested jelzéseire, és a hangulatodra:

1.Belsőlégzés-meditáció

Hatása: azonnali nyugtató hatás

Idő: fél perc-2 perc

Hogyan csináld: kezdj el mélyen lélegezni, a hasadba szívd a levegőt, tartsd benn egy másodpercig, aztán lélegezz ki. Ismételd, amíg meg nem nyugszol. 

Hogyan működik: a mély hasi légzés támogatja a teljes oxigéncserét: a levegő lejut a tüdő alsó részébe, ahol a gázcsere a leghatékonyabb. A szívverés lelassul, stabilizálódik a vérnyomás és az izmok is kilazulnak, a félelmeink megszűnnek – lenyugszunk. 

2. Együttérzés-meditáció

Hatása: együttérzésre vezet, csökkenti a dühöt, segít megjavítani az emberi kapcsolatokat 

Idő: 4-8 perc 

Hogyan csináld: Csukd be a szemeid, majd lassítsd le a légzésed, miközben a ki-és belégzésedre figyelsz, Csendesen mondogasd magadban: “Légy boldog, légy egészséges, légy könnyű”, kb. 1-2 percig ismételgesd. Majd terjeszd ki ezt a mantrát valamelyik szerettedre és ugyanúgy 1-2 percig ismételd, aztán gondolj valaki olyanra, akinek valamiért meg kell(ene) bocsánatod, esetleg valahogyan megbántott korábban, és szintén 1-2 percig ismételd. Végül gondolj a közösségre, amelynek része vagy, azokra is, akiket talán nem is ismersz, és így is mondogasd a mantrát 1-2 percig. 

Hogyan működik: ez tulajdonképpen egy ősi szeretet meditáció egy formája, évszázadok óta gyakorolják, behívva ezzel a pozitív hozzáállást, önmagunk és mások elfogadását, szeretetét az életünkbe.

3. Tudatosság alapú meditáció

Hatása: stresszcsökkentő, boldogság és örömfokozó.

Idő: 1-5 perc

Hogyan csináld: ez a gyakorlat mozgás-meditációként ismert. Nagyon rugalmasan végezhető: Miközben sétálsz, vidd a figyelmed a lábaidra. Mit érzel? Mi történik veled séta közben? Majd vidd a figyelmed a lábadról a csípődre, törzsedre, karjaidra, kezeidre. Éberen figyeld, milyen érzeteket tapasztalsz, figyeld meg a teret, amit kitölt e tested. 

Körbe is nézhetsz, fedezz fel valamit, ami megtetszik a környezetben. Lehet egy szépen megmunkált utcai lámpa, egy fotó, vagy egy szép kilátás. Mi tetszik benne? Próbáld megfogalmazni, hogy mi ragadta meg benne a figyelmedet!

Hogyan működik: a depressziót gyakran múltbéli dolgokon/eseményeken való rágódás okozza, a szorongás pedig gyakran a jövőbeli történésektől való félelemből fakad. A jelen mindezektől mentes, és segít abban, hogy tisztán látásban.

forrás

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu