Áztassuk a lábainkat ecetben 30 percen keresztül, és kellemes hatások sorozatát fedezhetjük fel! Ez a nagyszülőktől örökölt gyógymód ma is csodálatosnak bizonyul!

Az ecet képes védelmet nyújtani a baktériumok, a gombák és más káros mikrobák ellen, így a lábak ecetbe történő áztatása számos egészségügy előnnyel jár.

Az ecet különféle célokra használható, például főzéshez, tisztításhoz vagy akár az alternatív gyógyászat terén. Az ecet ugyanis ecetsavat tartalmaz, amelynek antimikrobiális tulajdonságai vannak.

Az ecet segíthet a következő állapotok javulásában:

kellemetlen l’bszag;
lábgomba;
szemölcsök;
körömgomba;

A különböző típusú ecetek különböző mennyiségű ecetsavat tartalmaznak. Például a fehér ecet körülbelül 4–7% ecetsavat tartalmaz, míg az almaecet és a borecet körülbelül 5-6%-ot.
Miért lehet hasznos az ecet a lábak számára?

A lábak bőre hajlamos a kiszáradásra és gyakran olyan környezetnek van kitéve, ahol baktériumok vagy gombák növekedhetnek.

Az ecet számos hasznos tulajdonsággal rendelkezik, amelyek segíthetnek ezeknek a problémáknak a megoldásában.
Mi történik, ha 30 percig ecetben áztatjuk a lábainkat?

1. Megszabadulunk a lábaink kellemetlen szagától. 30 perc elteltével vegyük ki a lábainkat, hagyjuk pár percet száradni és töröljük szárazra.

2. Megszünteti a lábra telepedő baktériumokat és csökkenti a lábgomba képződésének kockázatát. Ha gyakran ecettel mossuk a lábainkat, akkor egészségesebbek lesznek a körmeink, és gyorsabban nőnek, a sarok pedig nem repedezik be.

3. Az almaecet segít visszaszerezni a lábak bőrének finomságát. Ha sokat vagyunk talpon, akkor a lábaink bőre száraznak tűnhet a nap végére.

Az ecet egyéb felhasználási területei:

– ha almaecetet adunk a samponunkhoz, akkor gyorsabban megszabadulhatunk a korpától, és elkerülhetjük a hajszálak töredezését is.

– keverjük össze az ecetet mézzel és használjuk a gyulladt és vörös torok kezelésére.

– ha azt szeretnénk, hogy a cipőnk ne legyen kellemetlen szagú, minden este és reggel permetezzük be almaecettel, mielőtt viselnénk őket.

filantropikum

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

2021 éves horoszkóp

2021 nagy éves horoszkópja

IKREK horoszkóp 2021 (május 21. – június 21.): 2021-ben az Ikrek szülötteknek folyamatosan lehet okuk az idegeskedésre, ha hagyják magukat. Életük legfontosabb területein várhatók változások:

Tovább olvasom »

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu