A szódabikarbóna kutatások szerint az egyik legjobb természetes szer a haj természetes állapotának visszaállítására. Használjuk rendszeresen, megfelelő módon, a leírtak alapján.

A szódabikarbóna eltávolítja az összes szennyeződést, lerakódást, fertőzést, zsírosodást, és korpásodást is.

A hajat fénylővé, egészségessé varázsolja, gondoskodik a fejbőr kiegyensúlyozott pH-értékéről is. Cseréljük le a megszokott samponunk szódabikarbónára, és hamarosan érezni fogjuk a különbséget.

Készítsük el az alábbi természetes sampont!

Egy rész szódabikarbónát alaposan keverjünk el három rész vízzel. Az adag attól függően változik, hogy milyen hosszúságú és tömegű hajra alkalmazzuk. Például a vállig érő hajra 3 evőkanál szódabikarbónát, és háromszor több vizet használjunk.

A keverékkel masszírozzuk át az egész fejbőrünk, és a nedves hajat a tövektől egészen a végekig. Hagyjuk rajta állni pár percig, majd alaposan, többször egymás után öblítsük le langyos vízzel, míg az össze szódabikarbónától megszabadulunk. Hogy egészen biztosan ki tudjuk mosni a hajunkból a szódabikarbónát, öblítsük le ecetes vízzel is.

Van, aki nem szereti a haján érezni az ecet átható szagát, akkor használjunk az ecet helyett, kevésbé átható illatú almaecetet. Vigyázzunk, hogy ne mézzel kevert változatot válasszunk.

Egy rész almaecetet keverjünk el négy rész vízzel, töltsük egy kisebb palackba, majd lassan, fokozatosan öblítsük le vele a hajunk.

Az ecet azon túl, hogy tisztít nagyon jót tesz a haj egészségének is. Csillogóvá, és könnyen kezelhetővé varázsolja a töredezett, és megviselt hajat.

Az ecetes keverékhez adhatunk egy pár csepp rozmaring, levendula, borsmenta vagy citromfű illóolajat is.

Hetente legalább kétszer alkalmazzuk a szódabikarbónás sampont, de a vállalkozóbbak teljesen át is térhetnek erre a hagyományos samponról, hiszen sokkal egészségesebb, és hasznosabb is a bolti samponoknál.

Érdemes elmentened ezt a receptet későbbre, ha újra kifakulna, romlana a hajad állapota.

forrás

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

2021 éves horoszkóp

2021 nagy éves horoszkópja

IKREK horoszkóp 2021 (május 21. – június 21.): 2021-ben az Ikrek szülötteknek folyamatosan lehet okuk az idegeskedésre, ha hagyják magukat. Életük legfontosabb területein várhatók változások:

Tovább olvasom »

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu