Egy új tanulmány a California Egyetem gondozásában megjelenve, azt állítja, már tudják, hogy a sok vörös húst fogyasztó embereknél miért gyakoribb a rákos megbetegedés, mint azoknál, akik kevesebb marhát, sertést vagy vadhúst esznek.

Az ember az egyetlen állatfaj, amelyeknek nagyobb a rák kialakulásának kockázata, ha vörös húst eszik, a természetben élő ragadozók nem kapnak daganatos betegségeket a vörös hús fogyasztásától. A tanulmány, felfedezte, hogy a vörös húsban található egy egyedülálló cukorvegyület, a Neu5Gc, amely megtalálható a legtöbb emlős húsában, de az emberben nincs ilyen, ezért kivált egy immunválaszt, ami viszont krónikus gyulladást okoz az emberi testben.

Ajit Varki, aki a kutatást vezette, a Neu5Gc hatását egerekben vizsgálta: ez a cukor egerekben is daganatokat okozott, éppúgy, mint az emberi szervezetben.

Ez a cukor megtalálható a vörös húsokban (a táplálkozási meghatározás magában foglalja a sertés és egyéb nagyobb testű állatok húsát), de benne van a tehéntejben és egyes sajtokban is. Sajnos az emberi test nem képes előállítani ezt a cukrot természetesen így ha felszívódik a szövetekben, akkor a szervezet, mint egy idegen behatolót ismeri fel ezt a cukrot. Ez aktiválja az immunrendszerünket.

Az eredmény a gyulladás.

És míg a gyulladás nem egy nagy dolog önmagában, idővel rosszabb lesz. Ha az immunrendszer gyakran ki van téve a Neu5Gc-nek, az krónikus gyulladás eredményez. Ez a gyulladás aztán rákhoz vezethet. Azok, akik rendszeresen fogyasztanak vörös húst erősebb reakciót tapasztalnak, mint azok, akik ritkán fogyasztanak ilyet.

A ragadozókra ez nem jellemző, ebből is látszik, hogy az ember nem húsevő állat.

Ha többször, mint egy héten egyszer vörös húst fogyaszt valaki, megnő a rákos betegség kialakulásának kockázata.

forrás: szupertanácsok

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu