Erőteljes illata és aromája miatt nem csak kulináris élvezet nyújt, hanem az egészségre gyakorolt hatása miatt is kiemelkedő szerepet tölt be a természetgyógyászatban.

Ha eddig csak főzéshez használtad, akkor ezentúl érdemes gyógyító hatása miatt is kipróbálnod. Az általános egészségi állapot javítása érdekében, érdemes napi rendszerességgel fogyasztani. Serkenti az emésztést, enyhíti a gyomorfájdalmat, a görcsöket, de jótékony hatással van az érrendszerre is.
Erős antioxidáns

A kapor minden része erős antioxidáns hatással rendelkezik, de kutatások alapján kimutatták, hogy a virágából készült kivonat a leghatékonyabb.
Baktériumölő

A kapor illóolaj nagyon hatékony a baktériumok okozta különböző fertőzések esetében, kimutatták, hogy hatással van a tüdő-, emésztőrendszeri és hüvelyi fertőzésekért felelős mikroszkópikus gombák ellen is.
Hatékony szív- és érrendszeri betegségek esetén

Patkányokon végzett vizsgálatok alapján kimutatták, hogy a kapor csökkenti a koleszterinszintet. Magas zsírtartalmú ételekkel etették őket, melynek következtében nagyon megnőtt a lipidszint. Miután kapor kivonatot, kapor port, vagy illóolajat juttattak a szervezetükbe, csökkent a vér trigliceridszintje, a “rossz” koleszterinszint, viszont emelkedett a “jó” koleszterinszint.
Pozitív hatással van a gyomorra

A laboratóriumi vizsgálatok alapján azt is kimutatták, hogy a kapros magkivonatok védik a gyomor nyálkahártyáját és csökkentik a savasságot. Éppen ezért a kapor nagyon hatásos lehet a gyomorfekélyben szenvedő betegek számára.

filantropikum

Oldalunk sajnálatos módon hamarosan véget ér. Hogyha továbbra is szeretnél értesülni friss híreinkről, kövess minket az új pinterest oldalunkon! :)

Share on whatsapp
WhatsApp

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu