A körmöket gyakran tekintik a tisztán esztétikai kérdésnek. Pedig az alakja, felülete, és a színe egy tükör a testünkre nézve, mely megmutatja a belső állapotát.

Íme 8 gyakori körömprobléma, mely testi bajokra figyelmeztet:

A körmök sárgasága körömlakk vagy műköröm miatt is lehet, vagy az öregedéstől. A dohányzás is elsárgítja a körmöt. Ha a körmök vastag, porladó és sötét sárgák lesznek, az gombára utal.

Ritkábban, sárga körmök kapcsolatban lehetnek a pajzsmirigy betegséggel, cukorbetegséggel, pszoriázissal, vagy légúti betegséggel (például krónikus bronchitis).

2. A száraz, repedezett vagy törékeny körmök

Életmódbeli tényezők is szerepet játszhatnak itt, mint a túlzott mosogatás, takarítás, túl gyakori aceton használat, vagy alacsony páratartalom a környezetben

A gombás fertőzés vagy a pajzsmirigy betegség, különösen az alulműködés is okozhatja. C-vitamin, vagy a B-vitamin hiány jele is lehet.

3. Megvastagodott, lefelé ívelő köröm

Ez lehet a jele, hogy alacsony az oxigén szintje a vérben, és tüdőbetegség áll fenn. Máj vagy vese betegség, szívbetegségek, gyulladásos bélbetegség, és az AIDS is ezt okozza.

4. Fehér foltok

A kis fehér folt általában körömtrauma miatt alakul ki. Nincs ok aggodalomra, majd elhalványul, vagy lenő. Gombás fertőzés áll a háttéérben, ha nem tűnik el.

5. vízszintes fehér sávok

Súlyos betegség, magas lázzal is előidézheti (ilyen a skarlát vagy a tüdőgyulladás).

A pszoriázis, ellenőrizetlen diabétesz, keringési betegség, vagy súlyos cinkhiány is okozhatja. Arzén mérgezés, Hodgkin-kór, malária, lepra, vagy szén-monoxid-mérgezés is hasonló jeleket mutat.

6. függőleges rovátkák

Általában normális öregedés esetén, és nem ad okot aggodalomra. Bizonyos esetekben tápanyaghiány okozza, beleértve a B12-vitamin és magnézium hiányát..

7. Kanál köröm

A görbe, felfelé mutató körmök a vashiányos vérszegénység, hemochromatosis , szívbetegség, vagy pajzsmirigy alulműködés miatt jelentkező probléma.

8. Gyenge, töredezett végek

Ha a köröm lyukacsos, bemélyedések vannak rajta, ez gyakran pikkelysömör jele. Kötőszöveti rendellenességek (beleértve a Reiter-szindróma), vagy alopecia areata, egy autoimmun betegség is okozhatja hajhullással együtt.

szupertanácsok

Oldalunk sajnálatos módon hamarosan véget ér. Hogyha továbbra is szeretnél értesülni friss híreinkről, kövess minket az új házi praktikákkal foglalkozó pinterest oldalunkon! :)

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu