A körmöket gyakran tekintik a tisztán esztétikai kérdésnek. Pedig az alakja, felülete, és a színe egy tükör a testünkre nézve, mely megmutatja a belső állapotát.

Íme 8 gyakori körömprobléma, mely testi bajokra figyelmeztet:

A körmök sárgasága körömlakk vagy műköröm miatt is lehet, vagy az öregedéstől. A dohányzás is elsárgítja a körmöt. Ha a körmök vastag, porladó és sötét sárgák lesznek, az gombára utal.

Ritkábban, sárga körmök kapcsolatban lehetnek a pajzsmirigy betegséggel, cukorbetegséggel, pszoriázissal, vagy légúti betegséggel (például krónikus bronchitis).

2. A száraz, repedezett vagy törékeny körmök

Életmódbeli tényezők is szerepet játszhatnak itt, mint a túlzott mosogatás, takarítás, túl gyakori aceton használat, vagy alacsony páratartalom a környezetben

A gombás fertőzés vagy a pajzsmirigy betegség, különösen az alulműködés is okozhatja. C-vitamin, vagy a B-vitamin hiány jele is lehet.

3. Megvastagodott, lefelé ívelő köröm

Ez lehet a jele, hogy alacsony az oxigén szintje a vérben, és tüdőbetegség áll fenn. Máj vagy vese betegség, szívbetegségek, gyulladásos bélbetegség, és az AIDS is ezt okozza.

4. Fehér foltok

A kis fehér folt általában körömtrauma miatt alakul ki. Nincs ok aggodalomra, majd elhalványul, vagy lenő. Gombás fertőzés áll a háttéérben, ha nem tűnik el.

5. vízszintes fehér sávok

Súlyos betegség, magas lázzal is előidézheti (ilyen a skarlát vagy a tüdőgyulladás).

A pszoriázis, ellenőrizetlen diabétesz, keringési betegség, vagy súlyos cinkhiány is okozhatja. Arzén mérgezés, Hodgkin-kór, malária, lepra, vagy szén-monoxid-mérgezés is hasonló jeleket mutat.

6. függőleges rovátkák

Általában normális öregedés esetén, és nem ad okot aggodalomra. Bizonyos esetekben tápanyaghiány okozza, beleértve a B12-vitamin és magnézium hiányát..

7. Kanál köröm

A görbe, felfelé mutató körmök a vashiányos vérszegénység, hemochromatosis , szívbetegség, vagy pajzsmirigy alulműködés miatt jelentkező probléma.

8. Gyenge, töredezett végek

Ha a köröm lyukacsos, bemélyedések vannak rajta, ez gyakran pikkelysömör jele. Kötőszöveti rendellenességek (beleértve a Reiter-szindróma), vagy alopecia areata, egy autoimmun betegség is okozhatja hajhullással együtt.

szupertanácsok

Oldalunk sajnálatos módon hamarosan véget ér. Hogyha továbbra is szeretnél értesülni friss híreinkről, kövess minket az új pinterest oldalunkon! :)

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu