Tudtad, hogy csupán 4 lépésre van minden ember a teljes önmegvalósítástól? A gond csak az, hogy az emberek 90%-a még az első lépést sem tudja megtenni.

Az önmegvalósítás nem olyan egyszerű, mint elsőre hangzik, még annak ellenére sem, hogy csak 4 egyszerű lépésből áll.

Ugyanis ezt a 4 lépést a legnehezebb megtenni a világon, mivel alaposan felforgatja lelkünket, világnézetünket, és azt, ahogyan önmagunkra tekintünk.

Sajnálatos tény, de az emberek 90%-a még az első lépést sem tudja megtenni. Pedig valójában, ha valaki hajlandó a változásra, annak ezek a lépések borzasztó könnyűek lesznek.

Nem is az az igazán nehéz ebben az egészben, hanem az, hogy meg is értsük az egyes lépéseket, és hogy melyiknek milyen szerepe lesz életünkben, milyen hatással lesz ránk.

Ne a többiekhez mérd magad

Nagyon fontos, hogy ahhoz, hogy el tudj indulni az önmegvalósítás útján, fel kell ismerned azt, hogy nem vagy másokhoz fogható. Még kevésbé vagy másokhoz mérhető.

Éppen ezért felejtsd el azt, hogy másokhoz hasonlítgatod magad. Lehet, hogy a szomszéd jobb valamiben, de attól még te nem vagy kevesebb ember, ráadásul más tulajdonságokban pedig valószínűleg te remekelsz. Ne hagyd, hogy a másokhoz való mérés és viszonyítás formálja a saját magadról alkotott képet, mert sohasem leszel megelégedve önmagaddal.

Fogadd el önmagad

A második lépés talán az összes közül az egyik legnehezebb, ugyanis itt elérkezik a pont, hogy megbékélj önmagaddal. Az emberek kétharmada ugyanis nincs kibékülve saját magával, még akkor sem, ha váltig állítják.

Ha pedig valaki nem fogadja el önmagát, az nem fog tudni igazán teljes életet élni. Elfogadni önmagadat, annyit tesz, mint megbékélni saját belső valóddal, és annak ellenére szeretni magad, hogy bizony neked is vannak hibáid. Gyakorlatilag a hibáid ellenére meg kell szeretned önmagad, ez a kulcsa önmagunk elfogadásának.

Ne ragadj meg egy szinten

Fontos megértened, hogy az önmegvalósítás egy folyamat, és nem a cégcél. Mindig legyél azzal tisztában, hogy örökké lesz tanulni valód, és soha nem lesz olyan, hogy már mindent tudsz, hogy már elérted, amit akartál.

Az önbeteljesítő emberben mindig ott a bizonyítani akarás, és a fejődési készség. Nincs olyan, hogy tökéletesség, és a közhiedelemmel ellentétben nem is lehet elérni azt, maximum törekedni tudsz rá.

Te irányítasz

Vésd a tudatodba, és soha ne felejtsd el, hogy te magad irányítasz. Te vagy a saját szerencsédnek a kovács, és te felelsz azért, hogy milyen lehetőségek és próbák jönnek majd az életedben. 

Ha csak az áldozat szerepben sodródunk az árral, akkor kicsúszik az irányítás a kezeink közül, és az önbeteljesülés soha nem valósul meg.

Ha ezen a 4 lépésen sikeresen átverekeded magad, lassan beáll a folyamat, melyet önmegvalósításnak hívunk. Sok ember egy életen át küzd, és soha nem éri el, míg mások már egész fiatalon végigmennek ezen a rögös úton, és vannak, akik most próbálkoznak. Te melyik vagy?

Oldalunk sajnálatos módon hamarosan véget ér. Hogyha továbbra is szeretnél értesülni friss híreinkről, kövess minket az új pinterest oldalunkon! :)

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu