Képes behajlítani mindkét csuklóját derékszögben? Ha nem biztos benne, könnyedén tesztelheti: ereszkedjen négykézláb a földre, tegye a kezét a padlóra nyújtott karral és széttárt ujjakkal – előbb úgy, hogy a teste felé fordulnak az ujjai, utána pedig előre. Ha mindkét tenyere teljesen a padlón van, akkor a csukló mozgékonyságával nincsenek problémák.

Tornáztassa mindennap

Az alábbi feladatokat ajánlott naponta ötször-tízszer ismételten elvégezni, hogy csuklójának erejét, hajlékonyságát megőrizze.

1. Ereszkedjen négykézláb a talajra, egyenes karral, széttárt ujjakkal tegye a tenyerét a földre. Ezután kissé döntse előre a felsőtestét, amíg meg nem érzi csuklójában a húzódást, a nyújtást, majd menjen vissza az eredeti pozícióba.

2. Fordítsa el a kezét úgy, hogy ujjai a test felé mutassanak, és kissé nyomja vissza a csípőjét a sarok felé.

3. Tegye ismét úgy a kezét, hogy széttárt ujjai előre nézzenek, ezután tolja fel a tenyerét – az ujjait tartsa a padlón. Ha ez túl könnyű, akkor a térdét hátrébb helyezheti.

4. Végül helyezze úgy a kezét,. hogy ujjai egymás felé nézzenek, majd nyomja fel a tenyerét, amíg a keze szinte ökölbe fordul. Ezeket az izmokat általában kevésbé használják, mint a többit, ezért ez a gyakorlat valószínűleg nehezebb lesz, mint az előző.

Ne fájjon!

A gyakorlatok végrehajtásánál ügyelni kell arra, hogy ne okozzanak fájdalmat. Ha négykézláb végezve túl nehéz az elvégzésük, akkor falnak támasztott, vagy asztallapra helyezett kézzel is elvégezhetők.

blikkrúzs

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu