A régi hiedelmek szerint minden hónap mást és mást jelent az ifjú pár jövőjére nézve, egyesek hónapoknak több, eltérő jelentést is tulajdonítanak, de a következők a legnépszerűbbek a néphiedelmekben.

Azt mondják, hogy ha januárban házasodsz, özvegység vár rád. Ha februárban tesztek fogadalmat, egy életen át támogatni fogjátok egymást.

Ha márciusban házasodtok, az otthonotok nem lesz túlságosan védett a problémáktól. Az április házasságkötés változásokkal teli házaséletet ígér.

Ha májusban keltek egybe, sok idegen beleavatkozik a kapcsolatotokba. A júniusi frigy hosszú és békés életet ígér. Ha a virágok hónapjában, júliusban van a nagy nap, akkor a házasságotok tele lesz édes emlékekkel. Ha augusztus hevében ülitek meg a lakodalmat, akkor örökre egymás társai és barátai maradtok. A szeptember aranyló fényében kötött házasság zavartalan és békés lesz. Ha az októbert választjátok, sok akadályt kell leküzdenetek majd.

Ha a ködös novemberben mondjátok ki az igent, akkor megnyertétek a főnyereményt, mert a szerencse mindig jelen lesz a házasságotokban. Ha december hidegét választjátok erre az alkalomra, a szerelem csillaga évről évre fényesebben ragyog majd fölöttetek.

Tehát a házasságkötés szempontjából legalkalmasabb hónapok a: február, június, július, augusztus, szeptember, november és december.

A nap kiválasztása:

Ha a hónap már megvan, még ki kell választanod egy napot, és ebben is segítünk:

Egy régi hiedelem szerint:

„Hétfő a vagyonért, kedd az egészségért, szerda mindenki számára a legkedvezőbb, csütörtök a veszteségért, péntek a keresztségért, a szombat egyáltalán nem szerencsés.”

A vasárnapot, amely az Erzsébet-korban az esküvők napja volt, már régen nem tekintik megfelelő napnak. Ez két okkal magyarázható – a puritánok befolyásával, és azzal a hittel, hogy a vasárnap inkább a hódolat napja, mint az esküvőké.

Semmiképpen sem szabadna nagyböjt vagy más vallásos böjt ideje alatt házasságot kötni, sem karácsony vagy húsvét napján, vagy vasárnap.

twice

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu