A régi hiedelmek szerint minden hónap mást és mást jelent az ifjú pár jövőjére nézve, egyesek hónapoknak több, eltérő jelentést is tulajdonítanak, de a következők a legnépszerűbbek a néphiedelmekben.

Azt mondják, hogy ha januárban házasodsz, özvegység vár rád. Ha februárban tesztek fogadalmat, egy életen át támogatni fogjátok egymást.

Ha márciusban házasodtok, az otthonotok nem lesz túlságosan védett a problémáktól. Az április házasságkötés változásokkal teli házaséletet ígér.

Ha májusban keltek egybe, sok idegen beleavatkozik a kapcsolatotokba. A júniusi frigy hosszú és békés életet ígér. Ha a virágok hónapjában, júliusban van a nagy nap, akkor a házasságotok tele lesz édes emlékekkel. Ha augusztus hevében ülitek meg a lakodalmat, akkor örökre egymás társai és barátai maradtok. A szeptember aranyló fényében kötött házasság zavartalan és békés lesz. Ha az októbert választjátok, sok akadályt kell leküzdenetek majd.

Ha a ködös novemberben mondjátok ki az igent, akkor megnyertétek a főnyereményt, mert a szerencse mindig jelen lesz a házasságotokban. Ha december hidegét választjátok erre az alkalomra, a szerelem csillaga évről évre fényesebben ragyog majd fölöttetek.

Tehát a házasságkötés szempontjából legalkalmasabb hónapok a: február, június, július, augusztus, szeptember, november és december.

A nap kiválasztása:

Ha a hónap már megvan, még ki kell választanod egy napot, és ebben is segítünk:

Egy régi hiedelem szerint:

„Hétfő a vagyonért, kedd az egészségért, szerda mindenki számára a legkedvezőbb, csütörtök a veszteségért, péntek a keresztségért, a szombat egyáltalán nem szerencsés.”

A vasárnapot, amely az Erzsébet-korban az esküvők napja volt, már régen nem tekintik megfelelő napnak. Ez két okkal magyarázható – a puritánok befolyásával, és azzal a hittel, hogy a vasárnap inkább a hódolat napja, mint az esküvőké.

Semmiképpen sem szabadna nagyböjt vagy más vallásos böjt ideje alatt házasságot kötni, sem karácsony vagy húsvét napján, vagy vasárnap.

twice

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu