Igazi multivitamin koktél, mely rengeteg betegséget megelőz, de nem akarják, hogy tudj róla, mert sokkal kevesebbet járnál orvoshoz.

Tudod, hogy melyik a legegészségesebb ital a világon? Nem, nem a tej, és még csak nem is a víz vagy a kávé.

Van egy ennél sokkal egészségesebb is, mely tele van vitaminnal, sőt, igazi multivitamin bomba. Mégsem terjed a híre, vagy legalábbis még napjainkban is nagyon kevesen tudnak róla.

A nagyanyáinktól származó praktikák mindig is bizonyítottak, több száz év alatt, és a modern orvostudomány hiper-szuper tablettáival ellentétben nem okoztak semmilyen mellékhatást.

Nem is lehet az sem véletlen, hogy a régi öregek nagyon sokáig éltek, és van, aki napjainkban is a századik életévét tapossa, és még mindig fiatalos testben és elmében egyaránt.

Az egyik csodaszer, amit akkoriban ittak, és esküdtek rá, hogy sok mindentől megvéd, az nem más, mint a káposztalé.

Ez az egyik legegészségesebb zöldségünk, és ennek ellenére nagyon sokan nem hasznosítják a levet, ami bizonyítottan rengeteg kedvező hatással rendelkezik a szervezetünkre nézve.

Sok olyan nyomelemet tartalmaz, mely felturbózza az anyagcserénket. Az erjedéskor elszaporodó savtermelő baktériumok meggátolják azt, hogy káros baktériumok, mikrobák szabaduljanak el.

Ezáltal a bélflóra is védve van, és a savas hatás miatt a káposzta is nagymértékben megőrzi a magas C-vitamin tartalmát.

Forrás: szatmar.ro

A vércukrot is szabályozza, tisztítja a beleket, ezáltal akár tisztító kúrákba is be lehet iktatni, valamint a májműködést is segíti, és a koleszterint csökkenti.

Mielőtt valaki azt gondolná, hogy a mesterséges vegyszerekkel telenyomott káposzták levéről beszélünk, tisztázzuk, hogy az otthon elkészített, természetes anyagokkal összeállított változatról van szó.

A savanyú káposzta ízesítéséhez felhasznált fűszerek, mint a babérlevél, kapor, bors, mustármag, torma, köménymag ugyanis szintén gyógynövények.

A legjobb, ha napi 1 dl-t iszol. A lé mellé megehetsz egy kicsit a savanyú káposztából is, természetesen nyersen, mert így van benne a legtöbb vitamin.

Ezt a különféle egészségügyi szervek nem nagyon terjesztik, mivel nem akarják, hogy egyre kevesebb ember menjen orvoshoz, mint annak idején dédnagymamáink, akik nagyon ritkán látták a doktort, mivel rendszeresen karbantartották a testüket ezzel a csodaszerrel.

OSZD MEG másokkal is!

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

2021 éves horoszkóp

2021 nagy éves horoszkópja

IKREK horoszkóp 2021 (május 21. – június 21.): 2021-ben az Ikrek szülötteknek folyamatosan lehet okuk az idegeskedésre, ha hagyják magukat. Életük legfontosabb területein várhatók változások:

Tovább olvasom »

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu