Miután elolvasod ezt a cikket, biztos lehetsz benne, hogy az első kívánságod az lesz, mielőbb kipróbálhasd a fagyott citrom hatásait!

A citrom legegészségesebb része a héj, amit a legtöbben a kukába hajítanak. Ha a gyümölcs minden részét felhasználod, beleértve a héját is, 5-10-szer több vitamint viszel be a szervezetedbe és sokkal intenzívebben élvezheted a citrom gyógyhatásait.

A citrom az egyik legjobb C-vitamin forrás, de tartalmaz A-, B6- és E-vitamint is, valamint kalciumot, vasat, riboflavint, foszfort, folsavat, magnéziumot, káliumot és fehérjét is. Ha gyakran fogyasztasz citromot, könnyen fogyhatsz, megelőzheted a diabéteszt, segítheted különböző típusú rosszindulatú daganatok kezelését, kontrollálhatod a magas vérnyomást, megszabadulhatsz a savas refluxtól és leküzdheted a lázat.

Mielőtt használnád a citromot, fagyaszd le, hogy valamennyi előnyös hatását kiaknázhasd. Éppen ezért csakis biocitromot használjunk! De mielőtt betennéd a fagyasztóba, alaposan tisztítsd meg (pl. szódabikarbónás vagy almaecetes vízzel) és töröld szárazra. Várd meg, míg teljesen megfagy, majd vedd ki a fagyasztóból.

Mikor kiveszed, vágd le az egyik végét, hogy lapos legyen. A lapos felénél fogva reszeld le, akár a sajtot.

Tedd a reszeléket egy műanyag dobozba vagy használd fel azonnal az ételek ízesítéséhez! Kivételes aromát fogsz érezni, a tiszta citromlé és a citromreszelék feldobnak minden hagyományos fogást. Ezenkívül pedig tested is rendkívül hálás lesz érte

Érdemes elmentened ezt a receptet későbbre, ha újra fogyókúrázni szeretnél, vagy simán csak különleges ízt szeretnél adni az életeidnek.

forrás

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu